Energie

Getijdencentrale levert energie

Bij het European Marine Energy Centre (EMEC) in Orkney, Schotland, heeft de meest krachtige getijdencentrale ter wereld half april voor het eerst op vol vermogen elektriciteit geleverd aan het elektriciteitsnet.

Waterschapsbedrijf Limburg plaatst 33.000 zonnepanelen

Om te voldoen aan de afspraak met de overheid om 40 % van het eigen energieverbruik duurzaam op te wekken, plaatst Waterschapsbedrijf Limburg de komende twee jaar 33.000 zonnepanelen op de zeventien rioolwaterzuiveringsinstallaties verspreid over Limburg.

Het grid van de toekomst

De Amerikaanse National Academy of Engineers riep recentelijk de elektrificatie van de samenleving uit tot de grootste civieltechnische prestatie van de vorige eeuw.

Methanol voor kleinere schepen

De TU Delft, het Maritiem Kennis Centrum en TNO onderzoeken tot eind 2017 de technische, logistieke en economische mogelijkheden om in Nederland van methanol (CH3OH) in te zetten als scheepsbrandstof.

Europese primeur voor Gelderse boer Premium

De in het Gelderse Vier­akker gevestigde melkveehouderij Borgman-Roeterdink, ook bekend als de Fotonenboer, heeft een primeur: hier vindt  binnenkort de installatie plaats van de eerste zinkbromide redox-flow-batterij in Europa.

Naar boven