Energie | Technisch Weekblad
Energie

Bouwsteen voor de toekomst

vrijdag 1 juli 2022

Het tekort aan transportcapaciteit is een landelijk fenomeen waarvoor geen snelle oplossing mogelijk is. Netbeheerders investeren flink in de elektriciteitsnetten, maar de netverzwaringen en uitbreidingen kunnen de extra vraag naar transportcapaciteit vooralsnog niet bijbenen. Door samenwerking tussen opwekkers en netbeheerders kan de bestaande en toekomstige transportcapaciteit beter benut. De real-time interface is daarbij de ontbrekende bouwsteen.

Tip: Tweede Nationale Waterstofdag

zaterdag 28 mei 2022

De eerste Nationale Waterstofdag heeft al even geleden plaatsgevonden; begin februari 2020 net voor corona Nederland op slot gooide. Nu kan de tweede editie eindelijk doorgang vinden. Op vrijdag 17 juni gaat de focus op de rol van het platteland in de waterstofeconomie.

500 huishoudens komen er warm bij te zitten dankzij ijzerpoeder

vrijdag 20 mei 2022

RIFT gaat samen met warmtebedrijf Ennatuurlijk een testsysteem opzetten om 500 huishoudens van energie te voorzien met ijzerbrandstof. RIFT (Renewable Iron Fuel Technology), een spin-off van studententeam SOLID van TU/e, wil ijzerbrandstof wereldwijd inzetten als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Windpark Fryslân levert omgeving tonnen op

vrijdag 13 mei 2022

Het Windpark Fryslân heeft in april ruim 470.000 euro toegekend aan 19 projecten in de omgeving. Alle aanvragen dragen bij aan de leefbaarheid in het gebied, verduurzaming van de energievoorziening en/of een aantrekkelijke leefomgeving.