Energie | Technisch Weekblad
Energie

‘Het is niet kolenstoken óf kernenergie, het is én – én’

vrijdag 24 februari 2006

Een noodkreet van staatssecretaris Van Geel van Milieu tijdens het debat over kernenergie vorige week dinsdag in de Tweede Kamer. ‘Aan elke optie om de elektriciteitsvoorziening voor de toekomst veilig te stellen, kleven bezwaren. Die worden door tegenstanders zo hoog opgeblazen dat er in de praktijk niets van de grond komt.’ Hoe komen we uit die omklemming waarin vooren tegenstanders elkaar vasthouden? Een gesprek met ir. Wouter Schatborn, voormalig directeur van het Energieonderzoek Centrum Nederland.

‘Ingenieursbureaus profiteren van de Nederlandse handelsgeest’

vrijdag 17 februari 2006

Nederlandse ingenieursbureaus doen het goed. In de toonaangevende ranglijst van de Zweedse brancheorganisatie ‘Svensk Technik och Design’ heeft Nederland twee noteringen in de wereldwijde top 10 en zes in de top 50. Paul Oortwijn, directeur van de Nederlandse brancheorganisatie van ingenieursbureaus ONRI, probeer t het succes te verklaren.

Vijftig jaar jong en compleet veranderd

vrijdag 3 februari 2006

Langs het Limbopad, de golvende betonbaan die naar de campus leidt, wapperen geel-oranje vlaggen met daarop TU/e > 50 :). De Technische Universiteit Eindhoven bestaat dit jaar vijftig jaar, en in die tijd is er veel veranderd. In Eindhoven heeft men zelfs, net al bij andere universiteiten in Nederland, een van de belangrijkste ‘transities’ doorgemaakt sinds er universiteiten bestaan.

Winnen en verliezen met de VSK 2004 Innovation Award

vrijdag 27 januari 2006

Een moderne vakbeurs deelt innovatieprijzen uit. De tweejaarlijkse vakbeurs Verwarming, Sanitair, Klimaat- en koudetechniek VSK, die op 30 januari in de Utrechtse Jaarbeurs van start gaat, reikt dan weer nieuwe prijzen uit. Wat betekent het eigenlijk als je een innovatieprijs wint?