Exporttechniek | Technisch Weekblad
Exporttechniek

In de rubriek Exporttechniek toont TW bijzondere Nederlandse producten en processen die wereldwijd succes opleveren.

 

Van machinefabriek tot cryospecialist Premium

donderdag 23 november 2017

Demaco is een bedrijf dat leeft van extreme koude. ‘Wij ontwikkelen en produceren vooral leidingsystemen, afsluiterhuizen en andere componenten voor het verplaatsen van vloeibare gassen’, legt manager engineering en procurement Marco Roos uit. ‘Denk aan vloeibare stikstof, zuurstof, waterstof, argon en natuurlijk ook lng.’

Destilleren in roestvast staal Premium

donderdag 26 oktober 2017

Wie een moderne destilleerinstallatie voor bijvoorbeeld whisky of rum wil hebben, kan zich vervoegen bij iStill. Dit bedrijf in Woerden is sinds de oprichting vijf jaar geleden stormachtig gegroeid.

Onderwatermetingen met drones Premium

donderdag 5 oktober 2017

Dienstverlener Skeye is een van de zeer weinige Nederlandse bedrijven die volledig weet rond te komen van het werken met drones. Dat komt grotendeels door de export: zo’n 50 tot 60 % van de omzet komt uit werk in het buitenland.

Sublieme sublimatietechnieken

vrijdag 22 september 2017

Op de website van de in Eerbeek gevestigde papierfabriek Coldenhove Papier staat een aantal foto’s van dames in kleurrijke jurken. Opmerkelijk, want het bedrijf legt zich al ruim 350 jaar toe op papierfabricage.

Fietsen met een dwarslaesie Premium

woensdag 19 juli 2017

Op de Cybathlon, de bionische sportwedstrijd die afgelopen november door de technische hogeschool in het Zwitserse Zürich (ETH Zürich) voor het eerst werd georganiseerd, won Johnny Beer Timms de tweede prijs in de categorie FES-racefietsen (FES: Functionele Elektrische Stimulatie).

Nieuwe markten veroveren met buisjes Premium

vrijdag 16 juni 2017

Fortimedix, een van de grootste fabrikanten van medische stents, bevindt zich niet in de VS of in Azië, maar in het Limburgse Nuth. Naast deze stents, dunne buisjes die bloedvaten openhouden, ontwikkelt en produceert het bedrijf met zo’n zeventig medewerkers sinds kort ook chirurgische instrumenten.