Exporttechniek

In de rubriek Exporttechniek toont TW bijzondere Nederlandse producten en processen die wereldwijd succes opleveren.

 

Bolides met Nederlands vakwerk Premium

dinsdag 4 april 2017

Ferrari, Jaguar, Mercedes, Lambor­ghini, Aston Martin, en zo gaat het rijtje van bekende luxe automerken nog wel even door. Bij Van Kronenburg Autosport werken ze elke dag van de week met raskrachtbronnen uit de autowereld.

Grijpers op vrijwel elk continent Premium

donderdag 23 maart 2017

Over de hele wereld gebruiken haven- en overslagbedrijven grijpers van het in Nieuwegein gevestigde bedrijf Verstegen Grijpers. De oorsprong ligt in de productie van grijpers voor de zandwinning, waarmee Verstegen in 1953 begon.

Wereldwijde postzegels uit Nederland  Premium

vrijdag 27 januari 2017

Koninklijke Joh. Enschedé is de grootste postzegeldrukker van de wereld. Het bedrijf uit Haarlem, ook bekend van de bankbiljetten, was een van de eerste echt commerciële postzegeldrukkers en bouwde die positie verder uit.

Sondeerapparatuur voor land en water

woensdag 11 januari 2017

Dat sonderen bij uitstek een Nederlandse technologie is, ligt voor de hand. De grond is hier immers vrijwel overal slap genoeg om grondonderzoek te doen zonder te moeten boren. Er zijn wereldwijd echter genoeg (delta)gebieden waar ook vraag is naar sondeertechnologie. Relatief nieuw is grondonderzoek in de diepzee. Ook daar is wereldmarktleider A.P. van den Berg uit Heerenveen van de partij.

Modulaire bloembollensorteerders

donderdag 3 november 2016

Kan het Hollandser dan een tulpenbol of een bos bloemen? Havatec in Noordwijkerhout maakt onder andere bloembollensorteermachines en bloembossensorteermachines en slaagt erin om die producten voor een traditioneel Nederlandse markt naar steeds meer bestemmingen over de hele wereld te verkopen.