Wiskunde & Fysica | Technisch Weekblad
Wiskunde & Fysica

TU Trondheim heeft grote ambities

vrijdag 28 oktober 2005

De technischnatuurwetenschappelijk universiteit van Trondheim (NTNU) is met zo’n 20.000 studenten net zo groot als de TU Delft en de TU Eindhoven samen. Opmerkelijk voor een land met 4,5 miljoen inwoners.

ICN legt kunst op de pijnbank

vrijdag 14 oktober 2005

Het bewaren van kunstvoorwerpen is een eeuwigdurend proces Gelukkig komen moderne technologieën onderzoekers en restauratoren steeds vaker te hulp, leert een bezoek aan het Instituut Collectie Nederland.

Het nieuwe licht

vrijdag 2 september 2005

Gaan led’s op den duur gloeilampen en gasontladingslampen volledig vervangen? Weinig kans. ‘Zelfs de kooldraadlamp wordt weer gemaakt.’

Minuscule sensor meet koolzuur in maag

vrijdag 20 mei 2005

Met een PH-gevoelige elektrolyt en een druksensor heeft ing. Sebastiaan Herber een ultrakleine sensor gebouwd waarmee maagproblemen kunnen worden gemonitord. Hij promoveerde vorige week op zijn vinding.

De transformatie van ECN

vrijdag 22 april 2005

Vorige week stond in Technisch Weekblad de periode 1955-1975 centraal in de geschiedenis van vijftig jaar ECN. In het tweede deel de laatste dertig jaar: de nieuwe, niet-nucleaire energietechnologieën de business units,de splitsing tussen ECN en NRG en de ambities voor de toekomst.