donderdag 7 november 2019
Bij het Europese onderzoeksinstituut CERN proberen fysici fundamentele natuurkundige vragen te beantwoorden. Ze onderzoeken bijvoorbeeld waar materie uit opgebouwd is en wat er gebeurde vlak na de oerknal. Voor dat onderzoek is enorm veel technologie nodig, van meet- en koelsystemen tot dataverwerking. ‘Steeds meer landen realiseren zich dat je de technologie die voor dat fundamentele onderzoek wordt ontwikkeld ook voor andere dingen in kan zetten’, vertelt Han Dols, hoofd Business Development bij CERN.
donderdag 7 november 2019
Wetenschappers die zwijgend naar een schoolbord of vel papier staren. Het klinkt niet als goede televisie maar The World of Thinking maakt het boeiend.
woensdag 14 augustus 2019
Recent liet Softwarebedrijf COMSOL weten dat het Samsung Audio Lab in Californië gebruikmaakt van hun Multiphysics Simulation Software. Steeds plattere tv’s en kleinere luidsprekers betekenen dat techneuten steeds complexere simulaties moeten uitvoeren voor een optimale geluidsbeleving.
maandag 1 juli 2019
Quantummechanica is niet langer enkel voor theoretici. Aan de TU Delft wordt gewerkt aan technologieën die gebruik maken van quantumeigenschappen.
woensdag 5 juni 2019
De beroemde Britse sterrenkundige Martin Rees is een bezorgde techno-optimist. Hij pleit in een nieuw veelzijdig boek voor ‘duurzame intensivering.’
dinsdag 21 mei 2019
In Het Isgelijkteken toont Robbert Dijkgraaf zijn brede interesse en zijn onderzoekende geest.
donderdag 2 mei 2019
Voor velen is de Ype & Ionica al jaren een begrip.