woensdag 10 april 2019
Technische wiskundestudent Victoria Pelova (19) maakt deel uit van de selectie van het Nederlands vrouwenvoetbalteam dat zich voorbereidt op het WK in Frankrijk.
woensdag 10 april 2019
The Fraunhofer Project Center at the UT has opened an incubator center for photonics assembly. Currently located in the High Tech Factory, the incubator is focused on helping companies to develop and manufacture photonics devices.
maandag 8 april 2019
Twee jonge natuurkundigen van de TU/e kunnen over twee maanden een veertigtal Nobelprijswinnaars de hand schudden - vooralsnog niet figuurlijk, maar wel létterlijk, tijdens de jaarlijkse Lindau Nobel Laureate Meeting. Promovenda Ivana Abramovic en masterstudent Vincent Debets behoren tot de 580 wetenschappelijke talenten uit 88 landen (onder wie 7 uit Nederland) die zijn geselecteerd voor de 69e editie van deze ontmoetingsdagen.
woensdag 3 april 2019
Deelnemers aan para-cycling - wielrennen met een handicap - doen er goed aan zich te verdiepen in het promotieonderzoek van Paul Mannion. De TU/e’er onderzocht de aerodynamische weerstand van tandem-wielrenners en hand-bikers. De optimale houding blijkt tandem-fietsers 8,1 seconden voordeel te geven per 10 kilometer. Hand-bikers kunnen 1,6 seconden winnen per 1.000 meter door de juiste wielkeuze. Dat kan het verschil maken tussen winst of verlies.
maandag 25 maart 2019
maandag 25 maart 2019
Luister goed, en je kunt de quanta tellen. Delftse onderzoekers presenteerden de meest gevoelige MHz ontvanger ter wereld in het blad Science.
maandag 18 maart 2019
Op 5 en 6 april speelt de Bonn Physics Show drie gratis voorstellingen in het Compagnietheater in Amsterdam. De Engelstalige theatershow vol spectaculaire natuurkundige experimenten is het geesteskind van artistiek directeur en deeltjesfysicus Herbert Dreiner. Hij vindt gangbaar natuurkunde-onderwijs doodsaai en heeft daarom een theaterprogramma met een dozijn acteurs gemaakt, waarin op het toneel spannende experimenten uit de fysica worden voorgedaan.
woensdag 6 maart 2019
Onderzoekers van de TU/e en de Universiteit van Waterloo in Canada hebben een nieuwe kwantumsensor ontwikkeld voor de detectie van individuele lichtdeeltjes. Daarmee wordt het mogelijk om de kwaliteit van lange-afstands-3D-beelden en het monitoren van kankermedicijnen aanzienlijk te verbeteren.