Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Nederlandse start-up Mayht overgenomen door Sonos

maandag 25 april 2022

Mayht, een Nederlandse start-up die een technologie heeft ontwikkeld om audiospeakers kleiner en compacter te maken zonder aan geluidskwaliteit in te boeten, komt in handen van speakerfabrikant Sonos. Het Amerikaanse bedrijf betaalt ongeveer 100 miljoen dollar voor Mayht.

Eerste biometrische betaalkaart in Zweden

maandag 28 februari 2022

De Zweedse ‘second best’ Rocker werkt samen met IDEMIA om biometrische betaalkaarten te lanceren. Met de vingerafdruksensor van IDEX Biometrics wordt Rocker de eerste in Zweden en een van de eerste ter wereld die biometrische kaarten inzet bij consumenten.

Gadget: E-step voor Nederlandse weg

maandag 29 juni 2020

Elektrische steps zijn in Nederland minder populair dan in omringende landen. Niet in de laatste plaats, omdat het moeilijk is om goedkeuring van de RDW te krijgen om ermee op de weg te mogen.

Gadget: Micro-handheld

donderdag 18 juni 2020

Zo af en toe duikt er een heruitvoering op van een spelcomputer. Dit keer valt die eer te beurt aan de Game Gear van SEGA, die uitkwam in de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Gadget: Smartphone met uitspringende camera

vrijdag 12 juni 2020

Motorola heeft de Motorola One Fusion+ aangekondigd, een smartphone met een pop-upcamera. De telefoon heeft een beelddiagonaal van 6,5”, maar de opvallendste eigenschap is de pop-upcamera, die speciaal bedoeld is voor selfies.