Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Gadget: E-step voor Nederlandse weg

maandag 29 juni 2020

Elektrische steps zijn in Nederland minder populair dan in omringende landen. Niet in de laatste plaats, omdat het moeilijk is om goedkeuring van de RDW te krijgen om ermee op de weg te mogen.

Gadget: Micro-handheld

donderdag 18 juni 2020

Zo af en toe duikt er een heruitvoering op van een spelcomputer. Dit keer valt die eer te beurt aan de Game Gear van SEGA, die uitkwam in de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Gadget: Smartphone met uitspringende camera

vrijdag 12 juni 2020

Motorola heeft de Motorola One Fusion+ aangekondigd, een smartphone met een pop-upcamera. De telefoon heeft een beelddiagonaal van 6,5”, maar de opvallendste eigenschap is de pop-upcamera, die speciaal bedoeld is voor selfies.

Gadget: ‘Goedkope’ iPhone

donderdag 23 april 2020

Eens in de zoveel tijd brengt Apple een zogenoemde SE-versie van zijn iPhone uit: een net-niet high end telefoon, die daarmee ook een stuk betaalbaarder is dan de reguliere iPhones.

Gadget: Opmerkelijk dunne tablet

vrijdag 3 april 2020

ReMarkable 2 is volgens zijn makers ’s werelds dunste tablet. En met een dikte van 4,7 mm kun je het apparaat inderdaad niet bepaald log noemen. De tablet is echter niet te vergelijken met de bekendere tablets van bijvoorbeeld Samsung en Apple. Nee, hij is vooral bedoeld als digitaal notitiebord; een paper tablet. Het e-ink display maakt van reMarkable 2 ‘het meest papierachtige digitale apparaat dat ooit op de markt is verschenen’, aldus de makers. Het scherm is echter niet te vergelijken met dat van e-readers. Het apparaat kan wekenlang op een enkele acculading lopen.