Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Programmeerbare speelgoedtrein

vrijdag 13 maart 2020

Weinig mensen weten wat van programmeren af, terwijl we steeds afhankelijker worden van apparaten die geprogrammeerd zijn. Best wel merkwaardig eigenlijk, want op die manier begrijpen we nooit echt wat een apparaat precies doet. Voor de jongste generatie kan daar wat aan gedaan worden, met behulp van LoCoMoGo. Deze speelgoedtrein voor vier- tot twaalfjarigen programmeer je spelenderwijs, waarbij de jongsten zich kunnen beperken tot het laten rijden van een trein en de oudsten heuse programma’s kunnen schrijven voor de trein.

Smartphone zonder Google-diensten

maandag 9 maart 2020

Wie een smartphone zonder Google-diensten wil, lijkt al vlug aangewezen op de iPhone. Maar het Duitse bedrijf Volla komt nu met de Volla Phone, een smartphone met een op Linux gebaseerd besturingssysteem, dat wel volledig compatibel is met alle apps van Android, het besturingssysteem van Google. De apps van Google worden echter niet meegeleverd. Het bedrijf wil op die manier de privacy van de gebruikers beschermen.

Gadget: Smartphone van koolstofvezel

vrijdag 28 februari 2020

Hoe onderscheid je je in hemelsnaam nog op het gebied van smartphones? Het Duitse bedrijf Carbon Mobile denkt dit te kunnen door het aanbieden van een smartphone met koolstofvezel behuizing.

Verticale muis

maandag 24 februari 2020

Computermuizen heb je in allerlei varianten. Zo zijn er muizen speciaal gericht op de gamers en muizen die specifiek ontworpen zijn voor grafische toepassingen. Met de Sovos Vertical RGB wil fabrikant Speedlink twee doelgroepen aanspreken: de gamers en de gebruikers die veel waarde aan ergonomie hechten. Het resultaat is een muis die je verticaal vasthoudt, met een kleine joystick die je met je duim kunt bedienen. De muis bevat in totaal zeven knoppen. En omdat het oog ook wat wil, zijn zowel de bovenkant als onderkant van led-verlichting voorzien. Met een DPI-schakelaar is de gevoeligheid van de muis gemakkelijk hoger of lager te zetten. Speedlink garandeert dat gebruikers met deze muis geen last van RSI krijgen.

Gedigitaliseerd kladblok

zondag 23 februari 2020

Tablets zijn leuk, maar soms wil je gewoon een notitieblok hebben om dingen op te schrijven. Maar ja, al dat papier dat je uiteindelijk dan weer weggooit…

Voor drukke ouders

vrijdag 7 februari 2020

Tussen alle gadgets die er hier op de redactie van TW voorbijkomen, zitten er ook enkele die simpelweg verontrustend zijn. In die categorie valt ook zeker de Smart Nappy Kit van Wondermom: een slimme luier.

Voor de leuk

donderdag 6 februari 2020

Als je vraagt: ‘Wat heeft het voor nut?’, dan is het antwoord: ‘Geen enkel.’ Maar leuk is de Orb Drop II wel. Deze knikkerbaan bestaat hoofdzakelijk uit hout en het leukste is: je mag hem zelf in elkaar zetten. De knikkerbaan wordt aangedreven door een elektrische motor, welke middels een as negen nokken aandrijft die de knikkers met een lift naar boven brengen. Daar aangekomen starten de zilveren bolletjes hun reis naar beneden. Dat klinkt allemaal niet zo spannend, maar het resultaat ziet er vermakelijk uit. En het levert natuurlijk het nodige bouwplezier op.