Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Gadget: ‘Goedkope’ iPhone

donderdag 23 april 2020

Eens in de zoveel tijd brengt Apple een zogenoemde SE-versie van zijn iPhone uit: een net-niet high end telefoon, die daarmee ook een stuk betaalbaarder is dan de reguliere iPhones.

Gadget: Opmerkelijk dunne tablet

vrijdag 3 april 2020

ReMarkable 2 is volgens zijn makers ’s werelds dunste tablet. En met een dikte van 4,7 mm kun je het apparaat inderdaad niet bepaald log noemen. De tablet is echter niet te vergelijken met de bekendere tablets van bijvoorbeeld Samsung en Apple. Nee, hij is vooral bedoeld als digitaal notitiebord; een paper tablet. Het e-ink display maakt van reMarkable 2 ‘het meest papierachtige digitale apparaat dat ooit op de markt is verschenen’, aldus de makers. Het scherm is echter niet te vergelijken met dat van e-readers. Het apparaat kan wekenlang op een enkele acculading lopen.

Programmeerbare speelgoedtrein

vrijdag 13 maart 2020

Weinig mensen weten wat van programmeren af, terwijl we steeds afhankelijker worden van apparaten die geprogrammeerd zijn. Best wel merkwaardig eigenlijk, want op die manier begrijpen we nooit echt wat een apparaat precies doet. Voor de jongste generatie kan daar wat aan gedaan worden, met behulp van LoCoMoGo. Deze speelgoedtrein voor vier- tot twaalfjarigen programmeer je spelenderwijs, waarbij de jongsten zich kunnen beperken tot het laten rijden van een trein en de oudsten heuse programma’s kunnen schrijven voor de trein.

Smartphone zonder Google-diensten

maandag 9 maart 2020

Wie een smartphone zonder Google-diensten wil, lijkt al vlug aangewezen op de iPhone. Maar het Duitse bedrijf Volla komt nu met de Volla Phone, een smartphone met een op Linux gebaseerd besturingssysteem, dat wel volledig compatibel is met alle apps van Android, het besturingssysteem van Google. De apps van Google worden echter niet meegeleverd. Het bedrijf wil op die manier de privacy van de gebruikers beschermen.

Gadget: Smartphone van koolstofvezel

vrijdag 28 februari 2020

Hoe onderscheid je je in hemelsnaam nog op het gebied van smartphones? Het Duitse bedrijf Carbon Mobile denkt dit te kunnen door het aanbieden van een smartphone met koolstofvezel behuizing.

Verticale muis

maandag 24 februari 2020

Computermuizen heb je in allerlei varianten. Zo zijn er muizen speciaal gericht op de gamers en muizen die specifiek ontworpen zijn voor grafische toepassingen. Met de Sovos Vertical RGB wil fabrikant Speedlink twee doelgroepen aanspreken: de gamers en de gebruikers die veel waarde aan ergonomie hechten. Het resultaat is een muis die je verticaal vasthoudt, met een kleine joystick die je met je duim kunt bedienen. De muis bevat in totaal zeven knoppen. En omdat het oog ook wat wil, zijn zowel de bovenkant als onderkant van led-verlichting voorzien. Met een DPI-schakelaar is de gevoeligheid van de muis gemakkelijk hoger of lager te zetten. Speedlink garandeert dat gebruikers met deze muis geen last van RSI krijgen.

Gedigitaliseerd kladblok

zondag 23 februari 2020

Tablets zijn leuk, maar soms wil je gewoon een notitieblok hebben om dingen op te schrijven. Maar ja, al dat papier dat je uiteindelijk dan weer weggooit…