Gadgets

Opladen zonder draden

woensdag 20 januari 2016

Mobieltjes zijn draadloos, tot het tijd is ze op te laden. Sommige smartphones zijn weliswaar op basis van inductie in speciale houders draadloos op te laden, maar dit duurt lang, er is een zeer korte afstand nodig tussen lader en telefoon, en het is onmogelijk het mobieltje te gebruiken tijdens het laden. In 2016 wordt dat mogelijk anders, als we de eerste draadloze opladers zien op basis van magnetische resonantie, waarbij het mobieltje misschien op 1 of 2 m van de lader kan zijn.

Slim flosdraad en wifi-lampen Premium

vrijdag 3 juni 2016

We kennen het allemaal: je bent vergeten je tanden te flossen. Dat is namelijk ook best een uitdaging, elke dag eraan denken dat je je tanden moet flossen. Eigenlijk zou je mondhygiënist dagelijks in je badkamer moeten staan om je daar even aan te helpen herinneren. Of nee, nog beter… je te stimuleren méér te flossen.

Alexa beslist zelf wel

woensdag 18 januari 2017

Het begon als een grappig nieuwsitem: een zesjarig kind had Amazons tafelcomputer Echo de opdracht gegeven om een poppenhuis voor haar te kopen. De ouders onderschepten de opdracht. Een lokale televisieploeg kwam langs – zoveel gebeurt er niet rond de jaarwisseling in San Diego. Op televisie herhaalde de presentator de woorden van de kleuter: ‘Alexa, koop een poppenhuis voor me.’