Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Gadget: Makkelijker gamen met een fysieke beperking

vrijdag 22 november 2019

Een tijdje geleden kwam Microsoft met de Xbox Adaptive Controller, een grotendeels zelf samen te stellen controller, zodat ook mensen met beperkte mobiliteit de Xbox-games kunnen spelen. Logitech G komt nu met de Adaptive Gaming Kit, een set van knoppen en andere besturingselementen die gekoppeld kunnen worden aan de Xbox Adaptive Controller.

Gadget: Voor de weer-geek

vrijdag 15 november 2019

Toegegeven: veel weer-apps zijn best nauwkeurig en uitgebreid, maar voor sommigen is dat nu eenmaal niet genoeg. En ook het standaard weerststion schiet dan tekort.

Gadget: Koken op je eigen biogas

donderdag 14 november 2019

In Nederland moet iedereen van het gas af, dus ziet het ernaar uit dat we in de toekomst op inductie gaan koken. De makers van HomeBiogas denken daar echter anders over, want deze gadget maakt het mogelijk om thuis te koken op zelfgemaakt biogas.

Gadget: Vinylrecorder

woensdag 30 oktober 2019

Vinyl is helemaal terug. Maar waar je met een retro-cassettebandje nog zelf dingen op kunt nemen, beperkt zich dit bij vinyl tot afspelen. Tenzij je de Phonocut aanschaft.

Gadget: Dom hakken op slimme plank

maandag 16 september 2019

Ja, ook snijplanken kunnen slim: de ChopBox is een snijplank met ingebouwde messenscherper, digitale timer, weegschaal en UVC-licht. Gelukkig is deze gadget met al die ingebouwde elektronica ook waterdicht.