Gadgets | Technisch Weekblad
Gadgets

Zo vouw je een maandsalaris op

donderdag 28 februari 2019

Samsung heeft in San Francisco met de Galaxy Fold zijn langverwachte eerste vouwbare smartphone onthuld. Het toestel kost met $ 1.980 een lieve duit. Daarvoor krijg je een scherm van 4,6 inch dat uitvouwbaar is naar minitablet-formaat van 7,3 inch. In uitgevouwen stand kan het scherm drie apps tegelijk tonen. Dat uitgevouwen binnenscherm is van een extra polymeerlaag voorzien voor meer stevigheid; het kon niet van glas gemaakt worden.

Gadget: vouwfiets wordt bakfiets

vrijdag 15 februari 2019

Het grootste deel van de tijd heb je als fietser geen laadruimte nodig. Het zou verschrikkelijk onhandig zijn om voortdurend met nodeloos grote bakfiets rond te rijden voor die ene zaterdag in de maand waarop je veel moet vervoeren. Daar hebben de Duitse ontwerpers van Convercycle iets op bedacht: een gewone fiets die uit te vouwen is tot bakfiets.

Gadget: Een luxe van lux

dinsdag 5 februari 2019

Na stofzuigers, handdrogers en ventilatoren valt nu de eer te beurt aan de bureaulamp op zich bij de Dyson-familie te voegen. En deze zullen ze op de familiereünie vaak terug gaan zien, want de Dyson Lightcycle heeft een verwachte levensduur van maar liefst 60 jaar.

Gadget: Slimme stressbal

woensdag 30 januari 2019

Ontspannen kan altijd beter. Tenminste, zo redeneren de bedenkers van SQUEGG, en daarom hebben zij hun siliconen stressbal volgegooid met sensoren die je naast het wegwerken van je stress helpen met het trainen van krachtiger handspieren, waarbij je eventueel ook een wedstrijdje met anderen kunt doen, want uiteraard komt het ding met een app die alle gegevens bijhoudt.

Robotvisjes kijken

dinsdag 15 januari 2019

Gadgets Gebarentaal lezende auto’s, selfiedrones, een computerstoel met haptische feedback, exoskeletten en onderwaterdrones (zie foto); het zijn enkele van de vele duizenden nieuwe producten die er werden getoond op de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas. Deze jaarlijkse technologiebeurs vond in de tweede week van januari plaats.

Gadget: ‘Betaalbare’ high-end grafische kaart

woensdag 9 januari 2019

Op de CES (zie cover) in Las Vegas toonde NVIDIA de GeForce RTX 2060. Met een prijs van ‘slechts’ $ 349 is dit de goedkoopste kaart in de RTX 20xx-serie; de duurdere RTX 2070, RTX 2080 en RTX 2080 Ti werden vorig najaar al aangekondigd door de videokaartfabrikant.