ICT & Industriële Automatisering | Technisch Weekblad
ICT & Industriële Automatisering

Tygron maakt de effecten van klimaatadaptatie zichtbaar

vrijdag 12 november 2021

Misschien hebben de politici in Glasgow toch een uitweg uit de klimaatverandering gevonden. Waarschijnlijker is echter dat Nederland zich moet wapenen tegen hogere temperaturen en meer hevige regenval. Het Tygron Geodesign Platform helpt daarbij de juiste aanpak te kiezen.

Wie of wat is Facebook metaverse?

vrijdag 5 november 2021

Voor Facebook draait het vanaf nu om de metaverse. Het social media-bedrijf introduceerde de nieuwe virtuele wereld eind oktober tijdens Connect 2021, hun jaarlijkse ontwikkelaarscongres en kondigde en passant aan het moederbedrijf Meta te noemen. Eerder al meldde het dit jaar zeker 10 miljard dollar te steken in Facebook Reality Labs, de metaverse-divisie van het bedrijf, én zei het voor de metaverse de komende vijf jaar 10.000 nieuwe banen in de EU te creëren. Wat is metaverse, en wat heeft Facebook ermee te maken?

Dat doet de deur dicht

maandag 1 november 2021

Aan de lopende band meldt het nieuws dat bedrijven slachtoffer zijn geworden van gijzelsoftware (ransomware). De koppeling met het OT-netwerk is de achilleshiel van de industrie, want productieprocessen kunnen worden lamgelegd, ketels kunnen ontploffen en gassen kunnen lekken. Er staan mensenlevens op het spel. De Europese, landelijke en regionale overheden besteden in wetgeving en richtlijnen vooral aandacht aan procedures en menselijk gedrag, stelt Tjeerd Zwijnenberg van Waterfall Security Solutions. Er lijkt weinig kennis te zijn van technische oplossingen.

UT-alumnus multimiljardair na beursgang

maandag 18 oktober 2021

Sytse ‘Sid’ Sijbrandij (42), UT-alumnus technische natuurkunde, ging vorige week met zijn Amerikaanse bedrijf GitLab naar de Nasdaq-beursgang. Daarmee groeide de waarde van de softwareonderneming van de UT-alumnus in één dag naar 15 miljard dollar.