ICT & Industriële Automatisering | Technisch Weekblad
ICT & Industriële Automatisering

Gratis e-book: Wat zijn containers en waarom zijn ze zo populair?

maandag 8 juni 2020

Wie vandaag een applicatie uitrolt, denkt daarbij hoogstwaarschijnlijk aan containers. Omdat alles binnen de container aanwezig is, werkt deze software dan ook overal waar deze opgestart wordt hetzelfde. Een container is een ‘pakketje’. Dit pakketje bevat een (autonoom werkend) deel van de software applicatie en alle onderdelen die de applicatie nodig heeft om te kunnen draaien.

IBM Think Digital Summit: 5 innovaties die ons leven na corona gaan veranderen

dinsdag 2 juni 2020

‘Never waste a good crisis.’ De gevleugelde woorden van de Britse politicus Winston Churchill krijgen vandaag een bijzondere bijklank. Van praktische toepassingen voor artificiële intelligentie tot de nieuwe manier van werken: dit zijn de vijf innovaties die ons leven na corona voorgoed gaan veranderen. Op de Think Digital Summit van IBM denken experts uit het vakgebied na wat corona voor innovatie betekent.

Coronamaatregelen bevestigen nut augmented reality

maandag 18 mei 2020

Gastankerrederij Anthony Veder en Bureau Veritas hebben onlangs een succesvolle pilot afgerond betreffende het op afstand uitvoeren van een klasse-inspectie. Met behulp van augmented reality werden verschillende cruciale systemen aan boord van gastanker ‘Coral Favia’ geïnspecteerd.

Vertrouwen hebben in 5G

donderdag 30 april 2020

Met de komst van het 5G-netwerk groeit ook het protest tegen het nieuwe supersnelle netwerk voor mobiel internet. De afgelopen weken werden in Nederland tientallen zendmasten in brand gestoken en op sociale media verschijnen steeds meer berichten over de negatieve effecten van 5G. Zo geloven mensen zelfs in een verband met het coronavirus. TU/e-hoogleraar antennetechnologie Bart Smolders benadrukt: “5G is absoluut veilig, maar we moeten onderzoek naar de effecten van blootstelling blijven doen”.

Uitrol 5G in Nederland begint

woensdag 29 april 2020

Sinds dinsdagavond (28 april) is in ongeveer de helft van Nederland 5G mobiel internet beschikbaar voor klanten van Vodafone Ziggo. De provider zal dit geleidelijk uitbreiden en is van plan om eind juli in heel Nederland 5G-dekking te hebben.