ICT & Industriële Automatisering

‘In 2025 werkt een derde van alle havens volautomatisch’ Premium

donderdag 24 september 2015

Het Nederlandse bedrijf TBA staat aan de basis van de automatisering van havens over de hele wereld. Het levert besturingssoftware voor de nieuwe, geautomatiseerde containerterminals op de Tweede Maasvlakte, maar ook voor de moderne terminals van Hamburg, Antwerpen en Los Angeles. Directeur Yvo Saanen verwacht wereldwijd een vertienvoudiging van het aantal automatische terminals binnen tien jaar.

Europees weermodel wint van het Amerikaanse

vrijdag 23 oktober 2015

De Amerikaanse National Weather Service gebruikt zes verschillende computermodellen om de richting en kracht van orkanen te voorspellen. Vrijwel alle Amerikaanse media melden dat bij de recente orkaan Joaquin alleen het model van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) twee dagen van te voren correct voorspelde dat deze storm Amerika niet zou raken maar zou afzwaaien naar de Atlantische Oceaan.

‘C-ITS de volgende grote stap in de mobiliteit’ Premium

vrijdag 20 november 2015

De media struikelen over elkaar heen wanneer de term ‘zelfrijdend’ valt. Het onderwerp spreekt nu eenmaal tot de verbeelding. In kringen van ontwikkelingstechnici is echter Coöperatieve ITS – waarmee verkeersdeelnemers onderling en met de wegbeheerders communiceren – hét onderwerp van de komende jaren. Minder ‘sexy’ wellicht, maar veiligheid, doorstroming, milieu en ook rijplezier zijn ermee gediend. In Japan is men er al mee begonnen.

Alles komt samen in de digitale fabriek Premium

woensdag 2 december 2015

Na de mechanisering, de elektrificering en de automatisering is het nu tijd voor de vierde industriële revolutie, of Industrie 4.0, zoals het buzzwoord luidt: de digitalisering van de fabriek. In Nederland nemen composietbouwer Airborne en Siemens het voortouw met het Digital Factory FieldLab in Ypenburg, dat op 1 december door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag werd geopend.