ICT & Industriële Automatisering

Wapens tegen uitval van de cloud Premium

woensdag 13 januari 2016

De eerste zorg van bedrijven die hun ict onderbrengen ‘in de cloud’ is vaak de beveiliging van hun data. De vraag wat er gebeurt als de cloud uitvalt, wordt minder vaak gesteld – ten onrechte, want de consequenties daarvan kunnen minstens zo ernstig zijn.

Uitdagingen metropoolregio’s in MOOC

dinsdag 2 februari 2016

In de alsmaar groeiende lijst van Massive Open Online Courses (MOOCs) kan er weer een worden bijgeschreven: Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is gestart met de MOOC Sustainable Urban Solutions.

Onderwaterdata

dinsdag 9 februari 2016

Dit keer is het niet Google, maar Microsoft dat met een project op de proppen komt dat in eerste instantie nogal vergezocht lijkt: Project Natick, een datacentrum onder water.

eCall: de voor- en nadelen

donderdag 11 februari 2016

Door de jaren heen is software een steeds grotere rol gaan spelen in auto’s en inmiddels zijn nullen en enen onlosmakelijk verbonden met de Heilige Koe. Vanaf 2018 komt daar een nieuw softwarepakket bij: eCall.

Stop met grote ict-projecten Premium

donderdag 18 februari 2016

Een groot ict-project heeft al gauw een doorlooptijd van vijf tot tien jaar. Bijgevolg is het voor een projectteam al mooi als er een paar mensen bij zijn die één keer eerder zoiets hebben meegemaakt. Dat is geen recept voor een glad verloop.