ICT & Industriële Automatisering | Technisch Weekblad
ICT & Industriële Automatisering

Gadget: Smartphone met uitspringende camera

vrijdag 12 juni 2020

Motorola heeft de Motorola One Fusion+ aangekondigd, een smartphone met een pop-upcamera. De telefoon heeft een beelddiagonaal van 6,5”, maar de opvallendste eigenschap is de pop-upcamera, die speciaal bedoeld is voor selfies.

Apple octrooieert ‘social distance group selfie’

vrijdag 12 juni 2020

Tech-gigant Apple heeft in de Verenigde Staten een octrooi gekregen op software om kunstmatige group selfies te maken op basis van bestaande individuele foto’s of zelfs video’s. De software filtert achtergronden weg en rangschikt verschillende individuen zodat het lijkt alsof zij als gezelschap in de camera keken op het moment van afdrukken. Gebruikers kunnen het groepsbeeld wijzigen om bijvoorbeeld zichzelf vooraan te zetten.

Tip: een zegen bij ieder nieuwe Windows-installatie

dinsdag 9 juni 2020

In mijn huis noopte het nieuwe normaal van de corona-samenleving met thuiswerken plus thuisonderwijs tot uitbreiding van ons computerpark. Dat betekent dat je weer uren aan de slag moet met het installeren van alle software die je gebruikt, vreesde ik. Tot ik een hulpje terugvond dat al lang tussen mijn favorieten stond: Ninite.com.

Gratis e-book: Wat zijn containers en waarom zijn ze zo populair?

maandag 8 juni 2020

Wie vandaag een applicatie uitrolt, denkt daarbij hoogstwaarschijnlijk aan containers. Omdat alles binnen de container aanwezig is, werkt deze software dan ook overal waar deze opgestart wordt hetzelfde. Een container is een ‘pakketje’. Dit pakketje bevat een (autonoom werkend) deel van de software applicatie en alle onderdelen die de applicatie nodig heeft om te kunnen draaien.

IBM Think Digital Summit: 5 innovaties die ons leven na corona gaan veranderen

dinsdag 2 juni 2020

‘Never waste a good crisis.’ De gevleugelde woorden van de Britse politicus Winston Churchill krijgen vandaag een bijzondere bijklank. Van praktische toepassingen voor artificiële intelligentie tot de nieuwe manier van werken: dit zijn de vijf innovaties die ons leven na corona voorgoed gaan veranderen. Op de Think Digital Summit van IBM denken experts uit het vakgebied na wat corona voor innovatie betekent.