ICT & Industriële Automatisering

Tweakers.net ontleedt de ssd

dinsdag 22 maart 2016

Computerknutselaars zullen je allemaal hetzelfde zeggen als je vraagt wat de slimste update is voor een oude computer: zet er een ssd in! Tweakers legt uit waarom.

‘Vierde revolutie zal veel heftiger zijn’ Premium

donderdag 24 maart 2016

De huidige opkomst van digitale technologieën als het Internet of Things, kunstmatige intelligentie en big data vormen volgens deskundigen de vierde industriële revolutie. Deze revolutie voltrekt zich echter dusdanig heftig, dat het allerlei lagen van de samenleving en arbeidsmarkt raakt. ‘Misschien gaan we wel naar werkweken van 25 uur, waarbij werknemers alleen heel kennis­intensieve taken uitvoeren.

Grensoverschrijdende wetenschap vergt big data Premium

vrijdag 22 april 2016

Zo’n € 10 miljard gaat er jaarlijks om in de grote Europese onderzoeksinfrastructuur. Een nieuwe roadmap, die onlangs verscheen, laat zien dat big data daar een steeds grotere rol bij spelen. Honger naar computerkracht is de lijm die deeltjesonderzoek, biotechnologie, geschiedenis en andere vakgebieden verenigt.

Recht op wifi-duisternis

donderdag 28 april 2016

De een ergert zich dood zonder mobiel bereik of internet, voor de ander is het juist het paradijs. Welke kant je ook aanhangt, de White Spots app kan uitkomst bieden.

Robots en licht

donderdag 12 mei 2016

Twee evenementen van het Mikrocentrum gaan alweer een tijdje mee en vieren dit jaar beide een jubileum: Vision, Robotics & Mechatronics en Photonics.