ICT & Industriële Automatisering | Technisch Weekblad
ICT & Industriële Automatisering

‘Mensen moeten uit solidariteit kiezen voor corona-apps’

woensdag 15 april 2020

Meer dan zestig wetenschappers stuurden deze week gezamenlijk een brandbrief aan het kabinet over de voorgenomen inzet van apps om het coronavirus te bestrijden. Ook universiteitshoogleraar Peter-Paul Verbeek ondertekende de brief. ‘Ik ben niet tegen het gebruik van corona-apps, maar we moeten onze fundamentele rechten en vrijheden niet op het spel zetten.’

'Maak gebruik van de tools die de TU/e heeft uitgerold'

vrijdag 10 april 2020

De afgelopen weken werden snel stappen gezet om werk, overleg, onderwijs en tentamineren online mogelijk te maken. Versneld werd Office 365 ingevoerd, maar medewerkers en studenten zochten ook zelf naar geschikte platformen. Zoom was een populaire keuze. Het College van Bestuur verbiedt het gebruik hiervan voor het afnemen van tentamens en raadt met klem af het voor andere doeleinden in te zetten. Dit, vanwege angst voor datalekken, voor de privacy en het niet voldoen aan AVG-richtlijnen. En dat is terecht, zegt Hans Louwhoff, directeur van Information Management & Service (IMS).

Kunnen apps het coronavirus veilig bestrijden?

woensdag 8 april 2020

Veel landen grijpen in een poging om de uitbraak van het coronavirus binnen hun grenzen in te dammen, naar mobiele data. Onder meer China, Taiwan, Israël, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Rusland en de VS gebruiken de data van mobiele telefoons om de uitbraak van het virus in te perken. En nu wil ook de Nederlandse overheid mobiele apps in gaan zetten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De privacy moet daarbij echter gewaarborgd worden. Maar is dat wel mogelijk?

100 online sollicitatiegesprekken in een week tijd

woensdag 8 april 2020

Ondanks de corona-crisis gaat de werving van nieuwe technische en IT collega’s door bij Alliander. Het netwerkbedrijf zet alle zeilen bij en voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen. Inmiddels zijn de eerste collega’s op deze manier ook aangenomen. Daarnaast is Alliander van plan om in te zetten op virtuele evenementen om het werk op afstand zichtbaar te maken.