ICT & Industriële Automatisering

All IT Rooms: Zelfstandig werk in een dynamische niche

dinsdag 10 september 2019

Het specialisme van advisering, realisatie, service en beheer van datacenters is een niche. Is het ICT? Elektrotechniek? Bouwkunde? Installatietechniek? Dat is het allemaal – en meer. “Bovendien is het dankzij de digitalisering booming business”, verzekert eigenaar/directeur Ronald Kok. Jonge honden in de techniek op MBO+- en HBO-niveau met goede communicatieve vaardigheden en enig commercieel gevoel zijn bij hem van harte welkom. Wie voor afwisseling en verantwoordelijkheid gaat, is bij All IT Rooms op zijn of haar plek.

Viaduct voorspelt eigen levensduur

maandag 9 september 2019

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en de gemeente Leeuwarden starten samen het project Smart Bridge, waarbij het Stephensonviaduct in Leeuwarden zijn eigen levensduur gaat voorspellen.

Robot: geen concurrent, maar collega

donderdag 29 augustus 2019

Met de snelle ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie en robotica, rukken ook de doemscenario’s over alsmaar slimmer wordende robots die onze banen inpikken op. Het werkelijke plaatje is echter een stuk genuanceerder. Ja, er zullen banen verdwijnen, maar er komen ook andere banen bij. En lang niet altijd zullen robots menselijke arbeiders verdringen op de werkvloer, zeker niet op de korte termijn. Robots zullen in de eerste plaats gaan samenwerken met hun menselijke collega’s. Het tijdperk van de samenwerkende robot, de cobot, breekt aan.

Datacenter Innovations Day 2019 in teken van duurzaamheid en efficiency

dinsdag 27 augustus 2019

Het zijn spannende tijden in de wereld van de datacenter. Nog nooit gingen de technologische ontwikkelingen zo snel. Met name open source-hardware en open source-software spelen hierbij een hoofdrol. Maar natuurlijk ook Artificial Intelligence, Green IT en nog veel meer. Daarom organiseert DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks en Infosecurity Magazine op donderdag 19 september de Datacenter Innovations Day 2019.

ICT-tekort blijft groeien

donderdag 15 augustus 2019

Het tekort aan ICT’ers groeit nog altijd. Al sinds 2017 is er meer vraag naar personeel in deze branche dan dat werkzoekenden zich aanbieden. Dit meldt het UWV.

COMSOL software voor Samsung Audio Lab

woensdag 14 augustus 2019

Recent liet Softwarebedrijf COMSOL weten dat het Samsung Audio Lab in Californië gebruikmaakt van hun Multiphysics Simulation Software. Steeds plattere tv’s en kleinere luidsprekers betekenen dat techneuten steeds complexere simulaties moeten uitvoeren voor een optimale geluidsbeleving.