ICT & Industriële Automatisering | Technisch Weekblad
ICT & Industriële Automatisering

UT-alumnus Giels Brouwer vertrekt bij SciSports

woensdag 26 augustus 2020

Oprichter Giels Brouwer vertrekt als bestuurder bij SciSports. De UT-alumnus richtte het voetbaldata-analysebedrijf acht jaar geleden op. ‘Het waren bizarre jaren. Het begon met één kantoortje in de Bastille, inmiddels zijn we wereldmarktleider.’

Tip: Spannend verhaal over geheime cyberbunker van Nederlander

woensdag 12 augustus 2020

In 2013 kocht de Nederlander Herman-Johan X. een voormalige Navo-bunker op een bergtop bij de Duitse stad Traben-Trarbach aan de Moezel. In september 2019 viel de Duitse politie met 650 man sterk deze bunker binnen. In de bunker runde de 60-jarige Nederlander, met een paar anderen, een datacentrum vol internetservers. Ze leverden daar jarenlang diensten voor cybercriminelen, zoals websites voor hackers en grote ondergrondse drugsmarktplaatsen.

Tip: hoe emotioneel intelligent kan AI zijn?

donderdag 16 juli 2020

Bij kunstmatige intelligentie wordt te vaak gedacht dat brute rekenkracht problemen wel zal oplossen. Dat is onterecht volgens onderzoeker en ondernemer Rosalind Picard (MIT). In de meeste sectoren komen uiteindelijk niet de mensen met de hoogste abstracte intelligentie bovendrijven, maar mensen die anderen kunnen inspireren en verbinden. Dat zal ook gelden voor algoritmes. Om succesvol met mensen samen te kunnen werken zal AI ook dat soort kwaliteiten moeten hebben.

Tip: Intuïtie blijft AI versterken

dinsdag 30 juni 2020

Het blijkt dat de mens in combinatie met AI nog steeds slimmer is dan brute rekenkracht. We kunnen nog significant intelligentie toevoegen aan computers die duizenden schaakstellingen per seconde kunnen analyseren.