ICT

Trainen in de 3d-simulator

Belgische schildwachten, werknemers die spoorwerkers waarschuwen voor naderende treinen, krijgen vanaf maart trainingen in een 3d-simulator.

Papier, potlood en turflijstjes

Bij de verkiezingen op 15 maart zullen de stemmen met de hand worden geteld. Op de individuele stembureaus gebeurde dat vanwege de afschaffing van de stemcomputer al, maar die stemmen werden dan softwarematig doorgegeven en opgeteld tot een eindresultaat.

Supercomputers naderen de exaschaal Premium

Tegen het jaar 2020 komen de eerste supercomputers op de markt die één exaflops (1018 berekeningen per seconde) halen. Er staat niet alleen technologisch kunnen op het spel, maar ook nationale prestige. Europa werkt aan het inhalen van zijn achterstand.

Gadget: Digitaal whiteboard

Gebruikers van een whiteboard die graag over willen op digitaal, hoeven geen afstand te doen van hun huidige bord. Voor zo’n € 370 schaffen zij de Kaptivo aan, die het whiteboard direct digitaliseert.

China zet zwaar in op chipproductie Premium

Het lint van de nieuwe, ruim € 22,4 miljard kostende chipfabriek in Wuhan was nog maar net doorgeknipt, of Tsinghua Unigroup, China’s grootste chipbedrijf, kondigde alweer de bouw van een faciliteit in Nanjing aan. Geschatte kosten: € 28 miljard.

Naar boven