ICT

Gyroscoop verraadt pincode

Onderzoekers van Newcastle University hebben een nieuwe methode aangetoond om de veiligheid van mobieltjes te ondermijnen: het analyseren van de bewegingssensor.

Houd hackers weg bij de slagboom Premium

Dat computersystemen bestand moeten zijn tegen hackers is zo onderhand wel doorgedrongen tot de directies van Nederlandse bedrijven. Maar dat productiesystemen meer en meer kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, staat nog nauwelijks op het netvlies.

Waterveiligheid in kleurlijntjes

Er was al een site www.overstroomik.nl, waarop je per postcode kunt zien hoe laag je woont en hoe hoog het water komt als de dijk doorbreekt, maar nu is er ook www.waterveiligheidsportaal.nl.

Gadget: Slimme IKEA-lampen

Slimme ledverlichting vindt zijn weg naar steeds meer huishoudens, aangevoerd door pionier Philips met zijn Hue-collectie. En nu stapt ook IKEA in deze groeiende markt met zijn collectie Smart Lighting.

De (boeken)plank misslaan Premium

Boeken zijn mijn leven en bibliotheken plunder ik al sinds 1973 als een leesgrage Viking. Nooit zou ik alles hebben kunnen kopen wat ik had willen lezen; bibliotheken zijn een zegen. Maar met de digitalisering is die zegen ietsje minder onversneden.

Gadget: Drummen zonder drumstel

Het bedrijf Drumistic probeert via Kickstarter drumsticksensoren op de markt te zetten. Deze sensoren schuif je over je eigen drumstick, waardoor het mogelijk is om zonder drumstel te drummen.

Vier ton voor scheepsdata

Technostarter We4Sea heeft een investering ontvangen van € 400.000 van onder meer de TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en KLM om zich door te ontwikkelen.

Naar boven