ICT

OS-talgie

Microsoft gaat het anders aanpakken: de reus uit Redmond biedt Windows 10 voortaan aan als een service (WaaS).

Radarsysteem verslaat satelliet Premium

Geen schip gaat ongezien de Rotterdamse haven in. Een netwerk van 38 radarposten detecteert schepen van zo’n 60 km uit de kust tot de plek waar ze aanmeren. Momenteel bouwt het Havenbedrijf Rotterdam een splinternieuwe radartoren op de Tweede Maasvlakte. ‘Veiligheid en bedrijfszekerheid staan bij ons voorop’, zegt Asset Manager Technical Systems Reinder Siebrands. ‘En daarop scoort radar het best.’

Kwantuminternet stap dichterbij

Wetenschappers uit Delft en Oxford hebben bewezen dat een sterke kwantum­verstrengeling te realiseren is uit meerdere zwakke verstrengelingen. Daarmee komt een ‘kwantuminternet’ een stap dichterbij.

De derde mainport Premium

Werd uw computer nog gekaapt op 12 mei jongstleden? Vermoedelijk niet. In Nederland had de ransomware-aanval van WannaCry niet zulke dramatische gevolgen.

Cyberveiligheid schreeuwt om samenwerking Premium

Hackers houden zich niet aan wetten, hun tegenstanders wel. Dat zet de laatsten op achterstand als het gaat om de middelen die ze kunnen inzetten. Wanneer ze dan ook nog slecht samenwerken, vechten ze tegen de bierkaai. Dat bleek uit het jaarlijkse congres van computerbeveiligers, waar TW bij aanschoof.

Naar boven