Ingenieursbureaus | Technisch Weekblad
Ingenieursbureaus

Bakker Magnetics heeft de wind in de rug

dinsdag 4 mei 2021

Tot in de grootste windmolenparken op zee draaien windturbines die gebruik maken van magneten van Bakker Magnetics. Het familiebedrijf uit Son groeit mee met de vraag naar groene energie en de toename van elektrische motoren.

Naturalis maakt levensechte 3D-print van T. Rex

woensdag 21 april 2021

Naturalis heeft voor het Dinosaur Museum in Nagasaki, de Japanse zusterstad van Leiden, een kopie van T. rex Trix geproduceerd. Het skelet van 12 meter lang, 5 meter hoog en 300 botten is in zijn geheel ge-3D-print met een printer gemaakt door Builder 3D Printers uit Noordwijkerhout.

Finalisten Friso Prijs bekend

donderdag 4 februari 2021

De Prins Friso Ingenieursprijs zal dit jaar gewonnen worden door een robotica-onderzoeker, een expert op het gebied van circulaire economie of een docent vloeistofdynamica.

Nominaties ‘Ingenieur van het Jaar’ geopend

woensdag 4 november 2020

De nominaties voor de ‘Ingenieur van het Jaar 2021’ zijn geopend. De titel die sinds zes jaar officieel ‘Prins Friso Ingenieursprijs’ heet, is te winnen door ingenieurs die zich in hun werk onderscheiden in de vier volgende competenties. 1.Expertise: analytisch vermogen, conceptueel denken, technisch vernuft. 2. Innoverend vermogen: een duidelijke visie en onderscheidend werk 3. Ondernemerschap: initiatief, ambitie en durf. 4. Maatschappelijke impact: sociaal bewustzijn en betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s.

Ingenieursbureaus in tijden van covid-19

woensdag 12 augustus 2020

Covid-19 schept onzekerheid, ook voor ingenieurs. En dat terwijl de situatie van de internationale ingenieurs-, architecten- en adviesbureaus toch al niet rooskleurig is. Volgens het jaarlijkse overzicht van het Amerikaanse tijdschrift ENR bedroeg de totale omzet van de 225 grootste internationaal opererende bureaus in het boekjaar 2019 $72,3 miljard, een stijging van slechts 0,6% in vergelijking met 2018. Het gaat hier om de omzet die deze 225 bedrijven halen buiten hun land van vestiging. 44% had in 2019 een lagere internationale omzet dan in 2018.