Life Sciences

Droogfietsen in de Dutch mountains Premium

Tacx’ nieuwste wapen om de wereldmarkt te veroveren is de Magnum, een loopband waarop je kunt fietsen. Professionals en amateurs trainen hierop onder realistische omstandigheden ‘in de bergen’, want de fiets staat los op de band die een hellinghoek maakt.

App bestrijdt stress

TNO ontwikkelt samen met het Amsterdamse bedrijf The Performance Experts de app StressCoach, die burn-outs moet voorkomen.

Depressies bestrijden met een pleister Premium

Emoties ontstaan in het brein en beïnvloeden het lichaam. Omgekeerd beïnvloedt het lichaam de emotionele activiteit van het brein. Het ligt dan voor de hand om slechte emoties, zoals bij een depressie, te beïnvloeden met signalen uit het lichaam.

Nieuwe installatie van DSM in Delft Premium

Op 3 april opende DSM in Delft officieel zijn nieuwe biotechnologiecentrum. Het chemieconcern wil hiermee zijn onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten vergroten op het gebied van voeding, de voedingsmiddelenindustrie, diervoer, biobrandstoffen, farmaceutica, en biologische materialen.

Plantenveredeling met camera’s

Het meten van de eigenschappen van planten is in de plantenveredelingswereld vooral mensenwerk. Rijk Zwaan wil verder innoveren door te automatiseren en is met NWO-domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) een groot programma begonnen om met beeldanalysetechnieken de resistentie van gewassen tegen ziekten en plagen te meten.

Wetenschapsprogramma gaat open source

Prof.dr. Robbert Dijkgraaf presenteert voor de VPRO een nieuw wetenschapsprogramma: The Mind of the Universe. In deze tiendelige serie vraagt hij zich af hoe onze wetenschappelijke kennis toeneemt en zich verspreidt, en wat de wetenschap van vandaag kan betekenen voor de wereld van morgen.

Ontwerpprijs voor earable

De Amsterdamse ExSilent won vorige week de IF Design Award voor de QUBI, een ‘earable’, of hoorapparaat dat geheel in het oor verdwijnt, zonder extern deel.

Naar boven