Life Sciences

‘Vastigheid’ belangrijk bij echografie

dinsdag 25 oktober 2016

Het Eindhovense Usono ontwikkelt, produceert en verkoopt apparatuur voor het maken van dynamische echografiebeelden. Een gewilde technologie: al zes ziekenhuizen tekenden als samenwerkingspartner bij het jonge bedrijf voor de ontwikkeling, validatie en uiteindelijk de aanschaf van het product ProbeFix.

Hybride velden voor Britse topteams

dinsdag 25 oktober 2016

De legendarische Engelse voetbaltrainer Brian Clough liet regelmatig voor de thuiswedstrijden van Derby County extra water en modder op het veld aanbrengen. Dat was beter voor de speelwijze van zijn team, meende hij.

Spiegeltje, spiegeltje

donderdag 10 november 2016

Kunstenaar Thijs Biersteker exposeert Plastic Reflectic, een interactieve plastic spiegelinstallatie in een waterbad. Dit kinetische kunstwerk bevat 601 stukken plastic uit oceanen van over de hele wereld.

Bouwen aan de bron van het leven Premium

vrijdag 9 december 2016

Een verzameling moleculen is dood. Maar als moleculen samenwerken in een cel, heet dat leven. Onder andere chemici en (bio)fysici bijten hun tanden stuk op dit cruciale verschil. Daarvoor werken ze aan de synthetische cel – leven uit het lab. Waarschijnlijk levert deze fundamentele zoektocht interessante bijproducten op, zoals betere medicijnen.