Life Sciences | Technisch Weekblad
Life Sciences

Condi Food presenteert technologische oplossing voor voedselveiligheid Premium

donderdag 8 oktober 2015

  • Realtime controle in fabriek
  • Contaminatie voedsel

Het Nederlandse technologiebedrijf Condi Food lanceert op 15 oktober een wereldwijd nieuwe techniek om voedsel te controleren op bederf. De innovatie, afkomstig uit de ruimtevaart, maakt inspectie op de lopende band mogelijk met remote sensing. Volgens Condi Food is het de eerste methode om realtime voedsel te controleren op hygiëne, in plaats van hiervoor monsters te moeten nemen en deze te onderzoeken in een lab.

€ 1,7 miljoen voor personalized medicine

donderdag 1 oktober 2015

Het Twentse onderzoeksinstituut MIRA, het Luxembourg Institute of Health (LIH) en de Universiteit van York gaan samen onderzoek doen naar personalized medicine. Voor het gezamenlijke programma is gedurende vier jaar € 1,7 miljoen euro beschikbaar.

Realtime massaspectrometrie tijdens operatie Premium

woensdag 9 september 2015

  • Mes als meetinstrument
  • Chemische vingerafdruk weefsel

‘Please state the nature of the medical emergency’, zegt de holodoc uit de sciencefiction serie Star Trek terwijl hij zijn patiënt scant en binnen seconden vertelt wat er met hem aan de hand is. Maastrichtse onderzoekers ontdoen deze science van zijn fiction.

Zuid-Holland slaat duurzame wegen in Premium

vrijdag 4 september 2015

  • Duurzame N470 en N211
  • Primeur met ‘elektriciteit uit planten’ langs N470
  • CO2-neutraal in aanleg en onderhoud

De provincie Zuid-Holland zet flink in op duurzame wegen. Zowel de N470 als de N211 moeten door tal van innovaties CO2-neutraal worden in aanleg en twaalf jaar onderhoud. Behalve de provincie investeren ook het Hoogheemraadschap Delfland en – voor de N211 – de gemeente Westland in deze projecten, waarbij ook de plaatselijke bedrijven en onderwijsinstellingen zijn betrokken. Op vrijdag 28 augustus was bij YES!Delft een bijeenkomst waarin de betrokken partijen ideeën uitwisselden. Als klap op de vuurpijl werd aangekondigd dat startup Plant-e haar technologie voor het opwekken van elektriciteit rond de wortels van planten bij de N470 voor het eerst op grote schaal in de praktijk gaat brengen.