Life Sciences

Ultrageluid waarschuwt voor volle blaas Premium

donderdag 4 mei 2017

Op de homepage van Novioscan staat een kind met een zonnebril. Hij heeft zijn T-shirt omhooggetrokken, zodat iedereen kan zien wat er met een pleister op zijn buik bevestigd is: een rechthoekig doosje.

Revalideren met Nederlandse vr Premium

dinsdag 16 mei 2017

Machines en machineonderdelen zijn volgens het CBS sinds 2015 het belangrijkste exportproduct van Nederland. Het in Amsterdam gevestigde Motek draagt hier zijn steentje aan bij met systemen die motion capture, virtual reality (vr) en software integreren voor de registratie en analyse van de menselijke motoriek in onderzoeks- en revalidatiecentra.

Nieuwe markten veroveren met buisjes Premium

vrijdag 16 juni 2017

Fortimedix, een van de grootste fabrikanten van medische stents, bevindt zich niet in de VS of in Azië, maar in het Limburgse Nuth. Naast deze stents, dunne buisjes die bloedvaten openhouden, ontwikkelt en produceert het bedrijf met zo’n zeventig medewerkers sinds kort ook chirurgische instrumenten.

Buitenspelen 2.0

donderdag 31 augustus 2017

‘Trilkikkertje’ en ‘mollenmania’, het zijn geen namen die de meeste mensen associëren met buitenspelletjes. Toch is dat precies waar het hier om gaat.

Technische geneeskunde: steeds minder onbekend Premium

donderdag 9 november 2017

De zesjarige opleiding technische geneeskunde smeedt de beroepen van arts en ingenieur tot één geheel. Ze leidt op tot professionals die geavanceerde medische technieken kunnen doorgronden en hier patiënten mee mogen behandelen. Ruim 350 mensen studeerden al af als technisch geneeskundige aan de Universiteit Twente; in Delft kregen de eerste bachelorstudenten in oktober hun diploma. TW zoekt uit hoe het deze specialisten vergaat op de arbeidsmarkt.