Maintenance | Technisch Weekblad
Maintenance

Tech Trends 2019: grote rol voor robotic process automation

dinsdag 13 november 2018

Dimension Data, global technology integrator en managed services provider, bracht onlangs het rapport Tech Trends 2019 uit dat ontwikkeld is door zijn team van technologie-experts. Hierin zijn trends opgenomen, die in 2019 het technologielandschap op het gebied van customer experience, cybersecurity, digital business, digitale infrastructuur, de digitale werkplek, technologische toepassingen en services gaan bepalen. Ettienne

Antea opent pop-up store op Utrecht CS

donderdag 1 november 2018

Hoe bereik je als ingenieursbureau de consument rechtstreeks? Met die vraag ging een aantal werknemers van Antea Group aan de slag met als resultaat een pop-up store op station Utrecht Centraal.

De Zaak: Mainblades

donderdag 1 november 2018

Een drone kun je voor van alles inzetten. De oprichters van Mainblades Inspections bedachten iets nieuws: vliegtuigen onderzoeken op blikschade.

‘Elektriciteit is ruggengraat klimaatakkoord’

donderdag 18 oktober 2018

De energietransitie is niet alleen een verhaal van energieopwekking en – verbruik, maar ook van transport. Als beheerder van het Nederlandse hoogspanningsnet – en een groot deel van het Duitse – speelt TenneT een grote rol in dit verhaal. Wat zijn de uitdagingen?

Slimme tunnels en soft skills

maandag 24 september 2018

Het is onzichtbaar maar speelt een cruciale rol in het functioneren van onze infrastructuur: industriële automatisering. Denk aan tunneltechnische installaties en het mechaniek van een basculebrug, maar ook het intelligent inzetten van data om weggebruikers van real-time verkeersinformatie te voorzien. Voor Rijkswaterstaat is het onmisbaar. Yorrick Vissers, adviseur industriële automatisering, vertelt wat deze discipline zo bijzonder maakt.

Slimmer, duurzamer en makkelijker onderhoud Premium

vrijdag 21 september 2018

Smart maintenance. De term valt vaak, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Slim onderhoud komt in alle soorten en maten voor. Drie voorbeelden schetsen uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, van suikerbietenverwerking tot defensie.

Robots veroveren de wereld Premium

vrijdag 21 september 2018

Robots veroveren de wereld, maar dat gaat in sommige landen veel sneller dan andere. Voor Nederland liggen de kansen in de ontwikkeling van gespecialiseerde robots.