Maritiem & Offshore | Technisch Weekblad
Maritiem & Offshore

Fugro maakt zeebodem vrij van explosieven met Sea Auk

donderdag 30 juni 2022

Voor het detecteren en uitgraven van potentiële niet-gesprongen explosieven (NGE’s) in ondiepe kustwateren heeft Fugro de Sea Auk ontwikkeld. Hiermee kunnen aanlandingstracés van offshore stroomkabels veilig en snel worden vrijgemaakt van gevaarlijke objecten.

GBM Works ontwikkelt stille methode voor plaatsen windturbines

dinsdag 10 mei 2022

Als een grote offshore contractor, energiemaatschappijen en andere betrokken partijen interesse hebben in jouw oplossing voor het plaatsen van funderingen voor windturbines, dan weet je dat je iets goed in handen hebt. GBM Works werkt daardoor vol vertrouwen verder aan de eerste full scale proef volgend jaar zomer.

Na bijna 40 jaar verkoopt Huisman honderdste mastkraan

vrijdag 1 april 2022

Huisman heeft twee Heavy Lift Mast Cranes (HLMC) geleverd aan scheepvaartonderneming Spliethoff. Het is de honderdste mastkraan die Huisman levert, 38 jaar nadat het bedrijf de eerste van deze masten bij Big Lift Shipping, een zusteronderneming van Spliethoff, installeerde.

Marin onderzoekt vangrails op zee

donderdag 24 maart 2022

Het Nederlandse maritieme onderzoeksinstituut Marin heeft drie innovatieve barrières getest om aanvaringen tussen schepen en windturbines te voorkomen. Aanleiding voor het onderzoek was het incident met de Julietta D op 31 januari van dit jaar.

Nieuwe order Van Oord voor onbemand, autonoom varend offshore-vaartuig

dinsdag 15 maart 2022

Maritieme aannemer Van Oord heeft een nieuwe opdracht geplaatst bij Demcon unmanned systems, dit keer voor een onbemand, autonoom varend offshore-platform. Het vaartuig is geschikt voor uitdagende offshore-omstandigheden en wekenlange survey-operaties op zee. Door de inzet van deze elektrische onbemande vaartuigen kan Van Oord vergroenen, veiliger werken en medewerkers optimaal inzetten.

Damen stopt leveringen aan Rusland

donderdag 10 maart 2022

Scheepsbouwer Damen heeft besloten om de levering van nieuwe schepen aan klanten in Rusland stop te zetten vanwege de aanhoudende invasie van Oekraïne. Het bedrijf zegt tegen Nederlandse media te verwachten dat de beslissing een aanzienlijke negatieve invloed zal hebben op de winst van het bedrijf. "Het is een aanzienlijk bedrag", zegt een woordvoerder.

AIP voor drijvende Deepsea windturbine generatoren

maandag 28 februari 2022

DNV heeft Odfjell Oceanwind een Approval in Principle (AiP) toegekend voor hun nieuwe Deepsea Semi™ floating wind foundation ontwerp. Het Deepsea Semi™ floating wind foundation ontwerp is ontwikkeld voor gebruik in drijvende windparken en voor off-grid toepassingen, waaronder tijdelijke elektriciteitsvoorziening van olie- en gasinstallaties in ruwe omgevingen

Offshore windenergieprojecten

maandag 28 februari 2022

Rotterdam, – Kajima Corporation en Van Oord zijn geselecteerd als Balance of Plant (BoP) contractors voor drie offshore windprojecten in Japan. Kajima Corporation, opgericht in 1840, is een van de grootste en toonaangevende bouwbedrijven in Japan. Kajima Corporation heeft een uitgebreide staat van dienst in maritieme constructiewerkzaamheden, evenals meer dan 30 jaar ervaring in de bouw van onshore windparken. Voor Van Oord is het een eerste opdracht van dit formaat in Japan.