Maritiem & Offshore

L13 FI produceert gas op zon en wind Premium

Vanuit Schiedam vertrekt binnenkort een nieuw gasplatform van de NAM naar een maagdelijk gasveld op de Noordzee. Na installatie, het boren van de putten en de aansluiting daarop kan deze onbemande monotower eind 2018 gaan produceren. Dankzij de windturbines en zonnepanelen aan boord verloopt de gasproductie volledig op eigen kracht.

Methanol voor kleinere schepen

De TU Delft, het Maritiem Kennis Centrum en TNO onderzoeken tot eind 2017 de technische, logistieke en economische mogelijkheden om in Nederland van methanol (CH3OH) in te zetten als scheepsbrandstof.

Werken in een technische speeltuin

De Biesbosch, de nieuwste cutterzuiger in de vloot van Van Oord, maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld automatiseringssysteem. Annemarie Kooman en David Hordijk leggen uit hoe het systeem werkt, waar het voor dient, waar zij verantwoordelijk voor zijn en bovenal wat hun werk zo uitdagend maakt.

Vier ton voor scheepsdata

Technostarter We4Sea heeft een investering ontvangen van € 400.000 van onder meer de TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en KLM om zich door te ontwikkelen.

Grootscheeps innoveren

Met gepaste trots meldde de Belgische (maar officieel Luxemburgse) baggeraar Jan De Nul op 15 maart dat het drie sleephopperzuigers heeft besteld met elk een niet geringe beuninhoud (scheepsruiminhoud) van 3.500 m3.

Naar boven