Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

Rotterdam kan koolstofdioxide-uitstoot halveren

donderdag 14 juni 2007

Rotterdam kan koolstofdioxide binnen vijf tot tien jaar grootschalig en kostendekkend afvangen en opslaan, stelt een rapport van DCMR Milieudienst Rijnmond. Het Rijnmondgebied zou zo in 2025 een halvering van de uitstoot kunnen halen.

Amsterdam opent incubator voor duurzame energie

zondag 10 juni 2007

In het bedrijvengebouw New Energy Docks in Amsterdam Noord moeten kennis en ondernemerschap op het gebied van duurzame energie bij elkaar komen. Afgelopen maandag opende de Amsterdamse burgemeester Job Cohen deze incubator (‘broedmachine’) waar jonge bedrijven zich kunnen ontwikkelen.

Omzetstijging twee keer zo groot als in 2005

zondag 10 juni 2007

Het jaar 2006 was voor de Nederlandse ingenieursbureaus beter dan 2005, met gemiddeld een forse omzetstijging en een verbeterde winstmarge. Paul Oortwijn, directeur van Onri, verwacht dat het jaar 2007 nog beter zal uitpakken. Er is volgens hem meer aan de hand dan alleen een periode van economische hoogconjunctuur.

Ingenieursbureaus Top 50, jaargang 2007

zaterdag 9 juni 2007

In 1917 zag de branche-organisatie voor raadgevende ingenieurs Onri het licht. Negentig jaar geleden moesten de leden eigenaardirecteur zijn, een Delftse opleiding hebben genoten, en strikt onafhankelijk zijn. Die laatste eis is in het huidige tijdsgewricht weer helemaal actueel.

Niet-afgedekte vuilnisbelt sneller schoon

woensdag 6 juni 2007

Uit onderzoek van Royal Haskoning blijkt dat zelfreinigende processen in vuilstortplaatsen sneller verlopen wanneer ze niet zijn afgedekt. Regenwater heeft een gunstige invloed op het natuurlijk afbraakproces.

Vrieskraag voor metro Rotterdam Centraal

vrijdag 1 juni 2007

De graafwerkzaamheden voor het nieuwe metrostation Rotterdam Centraal zijn begonnen. Een vrieslichaam in de grond moet de bouwkuip gegarandeerd waterdicht maken en zo de metrobuis beschermen tegen scheuren.