Milieu & Duurzaamheid

Uitdagingen metropoolregio’s in MOOC

dinsdag 2 februari 2016

In de alsmaar groeiende lijst van Massive Open Online Courses (MOOCs) kan er weer een worden bijgeschreven: Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is gestart met de MOOC Sustainable Urban Solutions.

Met horten en stoten naar een duurzamer luchtvaart Premium

donderdag 3 maart 2016

Met innovatie als drijvende kracht maakt de luchtvaart grote sprongen op het gebied van duurzaamheid. De sector heeft echter een psychologisch probleem: het uitzicht op 100 % reductie ontbreekt. ‘Maar over ambities hoef je je geen zorgen te maken.’

Recht op wifi-duisternis

donderdag 28 april 2016

De een ergert zich dood zonder mobiel bereik of internet, voor de ander is het juist het paradijs. Welke kant je ook aanhangt, de White Spots app kan uitkomst bieden.

De controverse rond bio-energie

donderdag 12 mei 2016

Net nu de milieuorganisatie Transport & Environment recent in het nieuws heeft gebracht dat biodiesel 80 % schadelijker is dan gewone diesel, verschijnt over dit onderwerp het boek van de Australische milieukundige Alex Baumber.

2016: omslagjaar naar een nieuwe energierealiteit Premium

vrijdag 20 mei 2016

Zonnepanelen met grafeen, hybride panelen die stroom én warmte produceren, grotere windturbines met lichtere en flexibeler rotorbladen, aerodynamischer gondels en met slimmere aansturingssoftware: in hernieuwbare energie gonst het van de ontwikkelingen. En in dit ‘omslagjaar 2016’ komen die samen in de ‘volmaakte storm’, stelt DNV GL in zijn Technology Outlook 2025.