Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

Den Haag op de schop voor Randstad Rail

vrijdag 10 juni 2005

Al in 2006 moet RandstadRail in bedrijf komen: een hoogwaardig netwerk voor openbaar vervoer tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Een van de grootste deelprojecten is de aanpassing van Den Haag CS.

Flying Dutchman kom je overal tegen

vrijdag 10 juni 2005

Bengt Andreasson, de Zweedse auteur van de Sector Review, maakt een sterkte-zwakte-analyse van de internationale prestaties van Nederlandse ingenieursbureaus. Die nemen een sterke positie in. ‘Waarschijnlijk zit het in de genen’.

Holland Railconsult heeft beste website

vrijdag 10 juni 2005

Holland Railconsult heeft de beste website van de Nederlandse ingenieursbureaus. Deze conclusie mag worden getrokken uit een onderzoek dat Technisch Weekblad heeft laten uitvoeren onder vijftien internetadressen uit de Top 50. Opmerkelijk detail: in 1996 zag het Utrechtse ingenieursbureau nog helemaal niets in een eigen internetadres.

Energievoorziening kan nog alle kanten op

vrijdag 27 mei 2005

Beleidsstudies schetste vorige week vier scenario’s van de Europese energievoorziening over vijftig jaar. Daaruit blijkt dat internationale klimaatverdragen cruciaal zijn voor het aandeel van fossiele brandstoffen of van duurzame energie.

Rij-assistent werkt bumperklevers tegen

vrijdag 6 mei 2005

Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) is tevreden over de daling van het aantal verkeersslachtoffers. Naast campagnes blijven echter nieuwe technologieën nodig om de verkeersveiligheid verder te verbeteren.