Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

Kippenmestcentrale open in 2008

vrijdag 24 februari 2006

In 2008 gaat de eerste pluimveemestcentrale op industrieterrein Moerdijk in productie. Het opwekken van energie uit kippenmest was één van de meer exotische onderwerpen op het symposium ‘Marktkansen voor energie uit biomassa en afval’ op 15 februari.

‘Ingenieursbureaus profiteren van de Nederlandse handelsgeest’

vrijdag 17 februari 2006

Nederlandse ingenieursbureaus doen het goed. In de toonaangevende ranglijst van de Zweedse brancheorganisatie ‘Svensk Technik och Design’ heeft Nederland twee noteringen in de wereldwijde top 10 en zes in de top 50. Paul Oortwijn, directeur van de Nederlandse brancheorganisatie van ingenieursbureaus ONRI, probeer t het succes te verklaren.

Grontmij helpt Turkije Europa in

vrijdag 3 februari 2006

Turkije krijgt bij de invoering van de Europese chemieregels hulp uit Nederland. Ingenieursbureau Grontmij leidt een internationaal consortium dat het Turkse ministerie van Milieu en Bosbouw gaat adviseren. De opdrachtgever is de Europese Unie.

Twaron vezel terug in autoband

vrijdag 3 februari 2006

Teijin Twaron doet met haar supersterke vezel opnieuw een gooi naar de gigantische markt voor autobanden. De vezel zorgt voor twintig procent minder rolweerstand. Het bedrijf rekent nu op meer succes dan in de jaren tachtig.