Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

Nesciobrug hangt aan één kabel

donderdag 1 december 2005

Op 22 december heeft de opening plaats van de Nesciobrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze bijzondere hangtuibrug vormt voor fietsers en voetgangers de snelste verbinding tussen IJburg en Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Grontmij en Arup hebben het constructief ontwerp gemaakt.

Diepe put slaat regenwater op

donderdag 17 november 2005

In RijssenHolten is begin oktober het eerste Nederlandse diepinfiltratiesysteem voor regenwater in gebruik genomen. De vijftig meter diepe put moet de Overijsselse gemeente beschermen tegen hevige regenbuien. Ingenieursbureau IF Technology maakte het ontwerp.

Kennis dicht bij de markt

donderdag 17 november 2005

Onder de paraplu van FME/CWM functioneren 160 brancheverenigingen en kenniscentra die zich toeleggen op ontwikkeling en verspreiding van praktische kennis.

‘Het beton is vergevingsgezind’

donderdag 3 november 2005

Sommige materialen hebben van nature zelfherstellende eigenschappen, maar bij de meeste zullen deze moeten worden ingebouwd. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens een congres vorige week donderdag in Delft.

Eerste U-boten op brandstofcellen

vrijdag 7 oktober 2005

De ontwikkeling van elektrisch aangedreve schepen is in volle gang. Een praktijkvoorbeeld zijn de twee onderzeeërs met brandstofcellen die de Duitse marine deze maand in de vaart neemt.