Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

Diepe put slaat regenwater op

donderdag 17 november 2005

In RijssenHolten is begin oktober het eerste Nederlandse diepinfiltratiesysteem voor regenwater in gebruik genomen. De vijftig meter diepe put moet de Overijsselse gemeente beschermen tegen hevige regenbuien. Ingenieursbureau IF Technology maakte het ontwerp.

Kennis dicht bij de markt

donderdag 17 november 2005

Onder de paraplu van FME/CWM functioneren 160 brancheverenigingen en kenniscentra die zich toeleggen op ontwikkeling en verspreiding van praktische kennis.

‘Het beton is vergevingsgezind’

donderdag 3 november 2005

Sommige materialen hebben van nature zelfherstellende eigenschappen, maar bij de meeste zullen deze moeten worden ingebouwd. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens een congres vorige week donderdag in Delft.

Eerste U-boten op brandstofcellen

vrijdag 7 oktober 2005

De ontwikkeling van elektrisch aangedreve schepen is in volle gang. Een praktijkvoorbeeld zijn de twee onderzeeërs met brandstofcellen die de Duitse marine deze maand in de vaart neemt.

Vuil baggerslib als wegfundering

vrijdag 30 september 2005

Op een parkeerplaats langs de A2 bij Beesd zijn GeoDelft en Boskalis vorige week begonnen met het gebruik van vervuild baggerspecie als funderingslaag. Tegelijkertijd wordt de vervuilde specie gereinigd.

Haskoning wil dynamische delta

vrijdag 16 september 2005

Royal Haskoning heeft het idee ontwikkeld voor een dynamische rivierdelta’. Het Nijmeegse ingenieursbureau wil hiermee op de lange termijn meer ruimte voor de rivier creëren.