Milieu & Duurzaamheid | Technisch Weekblad
Milieu & Duurzaamheid

AIP voor drijvende Deepsea windturbine generatoren

maandag 28 februari 2022

DNV heeft Odfjell Oceanwind een Approval in Principle (AiP) toegekend voor hun nieuwe Deepsea Semi™ floating wind foundation ontwerp. Het Deepsea Semi™ floating wind foundation ontwerp is ontwikkeld voor gebruik in drijvende windparken en voor off-grid toepassingen, waaronder tijdelijke elektriciteitsvoorziening van olie- en gasinstallaties in ruwe omgevingen

Offshore windenergieprojecten

maandag 28 februari 2022

Rotterdam, – Kajima Corporation en Van Oord zijn geselecteerd als Balance of Plant (BoP) contractors voor drie offshore windprojecten in Japan. Kajima Corporation, opgericht in 1840, is een van de grootste en toonaangevende bouwbedrijven in Japan. Kajima Corporation heeft een uitgebreide staat van dienst in maritieme constructiewerkzaamheden, evenals meer dan 30 jaar ervaring in de bouw van onshore windparken. Voor Van Oord is het een eerste opdracht van dit formaat in Japan.

Tata Steel werkt aan minder uitstoot van stof, geur en zware metalen

maandag 20 december 2021

Tata Steel kondigde in mei dit jaar in het pakket Roadmap Plus aan om onder meer de uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen, neerslag van stof, geurbelasting en meer in twee jaar te verminderen. De geurbelasting moet daardoor vrijwel verdwenen zijn, de stofneerslag sterk verminderd. Het bedrijf beloofde in december bovendien de uitstoot van PAKs en lood versneld omlaag te schroeven. Hoe gaat de staalproducent dat voor elkaar boksen?

Boskalis neemt 252 laadpalen in gebruik

woensdag 15 december 2021

Bij het hoofdkantoor in Papendrecht heeft Boskalis een grootschalige laadfaciliteit in gebruik genomen. Hiermee investeert de maritieme aannemer aanzienlijk in de laadcapaciteit voor elektrische voertuigen (EV’s). Met 252 oplaadpunten is de nieuwe faciliteit een van de grootste in zijn soort in de Benelux.

Nederland koploper recycling in EU

dinsdag 14 december 2021

Bijna 13% van alle in de EU gebruikte materiële hulpbronnen in de EU was in 2020 afkomstig van gerecyclede afvalmaterialen. Het circulariteitspercentage is daarmee met 0,8 procentpunt gestegen ten opzicht van 2019.