Ontwerp & Kunst

Competitie bestrijdt water

San Francisco organiseert Resilient by Design, een uitdaging aan ingenieurs, architecten en anderen om met creatieve oplossingen te komen voor de problemen die in deze stad veroorzaakt of versterkt worden door klimaatsverandering en de stijgende zeespiegel.

Ontwerpprijs voor earable

De Amsterdamse ExSilent won vorige week de IF Design Award voor de QUBI, een ‘earable’, of hoorapparaat dat geheel in het oor verdwijnt, zonder extern deel.

De industriële natuur

Booreilanden, scheepswerven, onderzeeërs en de vormgeving van industriële bouwwerken. Dat zijn belangrijke in­spiratiebronnen van de ontwerpers Jos Kranen en Johannes Gille.

Wereldwijde postzegels uit Nederland Premium

Koninklijke Joh. Enschedé is de grootste postzegeldrukker van de wereld. Het bedrijf uit Haarlem, ook bekend van de bankbiljetten, was een van de eerste echt commerciële postzegeldrukkers en bouwde die positie verder uit.

Gadget: Slimme fiets op android

De Chinese tv- en smartphonefabrikant LeEco introduceert twee slimme fietsen op de Amerikaanse markt. De mountainbike en racefiets onderscheiden zich onder meer door de laserlijn die de fiets projecteert op het asfalt, zodat automobilisten op gepaste afstand kunnen passeren.

Naar boven