Ontwerp & Kunst

Mega-expo Da Vinci in Brugge

Leonardo da Vinci is waarschijnlijk de bekendste ingenieur uit de geschiedenis. Daarnaast was hij – onder andere – ook nog eens scheikundige, uitvinder en architect.

Kijken met de oren Premium

Stel je voor… je hele wereld speelt zich af in grijswaarden. Geen bloedrode lippen, geen zachtblauwe lucht, nee zelfs geen Groenland… alles is alleen maar grijs.

De Nederlandse fiets door de eeuwen heen

De basiselementen van de fiets, twee wielen, frame, stuur, zijn al twee eeuwen hetzelfde gebleven. Maar er zijn, met name de laatste jaren, tal van nieuwe fietsen bij gekomen.Onder meer 3d-geprinte, elektrische en recyclebare exemplaren.

De vormgeving van Silicon Valley

Californië staat voor vrijheid, zeker sinds de jaren zestig. Hippies, skateboards, surfplanken, drugs. De cultuur en vormgeving van die generatie, die zich nestelde in San Francisco, sijpelde door naar het nabijgelegen Silicon Valley. Het Design Museum in Londen wijdt er een tentoonstelling aan.

Competitie bestrijdt water

San Francisco organiseert Resilient by Design, een uitdaging aan ingenieurs, architecten en anderen om met creatieve oplossingen te komen voor de problemen die in deze stad veroorzaakt of versterkt worden door klimaatsverandering en de stijgende zeespiegel.

Naar boven