Ontwerp & Kunst

Stille straaljager

NASA verwacht dat het in 2021 kan beginnen met proefvluchten van zijn supersonische vliegtuig QueSST (Quiet Supersonic Transport).

Rijdende drone

Onderzoekers van de onderzoeksgroep Computer Science and Artificial Intelligence (CSAIL) aan MIT hebben een drone ontwikkeld die niet alleen kan vliegen, maar ook kan rijden.

Haasje over

Op 21 juni was de Delftse Markt bezaaid met robots. De eerstejaars bachelorstudenten werktuigbouw-kunde van de TU Delft hielden hier hun jaar­lijkse ontwerpwedstrijd.

Mega-expo Da Vinci in Brugge

Leonardo da Vinci is waarschijnlijk de bekendste ingenieur uit de geschiedenis. Daarnaast was hij – onder andere – ook nog eens scheikundige, uitvinder en architect.

Kijken met de oren Premium

Stel je voor… je hele wereld speelt zich af in grijswaarden. Geen bloedrode lippen, geen zachtblauwe lucht, nee zelfs geen Groenland… alles is alleen maar grijs.

De Nederlandse fiets door de eeuwen heen

De basiselementen van de fiets, twee wielen, frame, stuur, zijn al twee eeuwen hetzelfde gebleven. Maar er zijn, met name de laatste jaren, tal van nieuwe fietsen bij gekomen.Onder meer 3d-geprinte, elektrische en recyclebare exemplaren.

Naar boven