Ontwerp & Kunst

Eerste editie Inscience in Nijmegen

vrijdag 30 oktober 2015

Interstellar, Ex Machina of een andere film met een wetenschappelijk tintje gemist? Binnenkort krijg je hiervoor een tweede kans. Deze en nog ruim vijftig andere films zijn namelijk te zien tijdens de eerste editie van Inscience. Dit jaarlijkse festival voor de ‘wetenschapsfilm’ vindt 4 t/m 8 november plaats in en om Lux Nijmegen.

Frankenstein in de 21e eeuw

woensdag 28 oktober 2015

Steeds slimmer wordende robots, 3d-printers, mini-drones, het zijn allemaal prachtige uitvindingen. Maar lopen we niet het risico om een 21e-eeuws monster van Frankenstein te creëren?

Ontwerpers van ervaringen Premium

donderdag 12 november 2015

Ontstaan vanuit Nemo ontwerpt het Amsterdamse NorthernLight nu tentoonstellingen en interactieve belevenissen voor science centers, musea, bedrijven en openbare ruimten over de hele wereld. ‘Bij de meeste projecten zit er wel een gedeelte arbeidsmarktcommunicatie in.’

Overtreffende trap in horlogemaken

vrijdag 11 maart 2016

Als je écht iets bijzonders aan je pols wilt hebben is er binnenkort de DR01, die voor bijna een miljoen euro's van jou kan zijn. Het horloge heeft een unieke manier om beweging om te zetten in bruikbare energie.

Fantasievolle tanks

donderdag 28 april 2016

De tank is er door de jaren heen in vele vormen geweest, maar minstens zo interessant zijn de varianten die het níet gehaald hebben.