Ontwerp & Kunst | Technisch Weekblad
Ontwerp & Kunst

Ballastloos schip in nieuwe fase

vrijdag 6 januari 2006

Met steun van de Stichting Nederland Maritiem Land, de TU Delft en diverse bedrijven ontwerpen twee Nederlandse ingenieurs het eerste ‘ballastloze’ schip ter wereld. In juni moet de haalbaarheidsstudie zijn afgerond.

ICN legt kunst op de pijnbank

vrijdag 14 oktober 2005

Het bewaren van kunstvoorwerpen is een eeuwigdurend proces Gelukkig komen moderne technologieën onderzoekers en restauratoren steeds vaker te hulp, leert een bezoek aan het Instituut Collectie Nederland.

Ook moderne kunst is al aan restauratie toe

vrijdag 23 september 2005

Niet alleen oude schilderijen of marmeren beelden lijden onder veroudering, ook kunstwerken uit de twintigste eeuw behoeven restauratie en conservering. Tijdens een internationaal congres in Den Haag werden enkele projecten getoond, zoals het opknappen van een zeppelin van pvc.

Tweede Maasvlakte vanaf 2008 aangelegd

vrijdag 9 september 2005

De aanleg van de Tweede Maasvlakte komt in een nieuwe fase terecht. De aanbesteding is maandag geopend, terwijl het kabinet akkoord is gegaan met de financiering. De landaanwinning moet in 2008 beginnen.

Tussen viool en oor zit de zaal

vrijdag 22 juli 2005

Op veel plaatsen in Nederland verrijzen nieuwe of gerenoveerde theater- en concertzalen. De akoestische kwaliteiten van die nieuwe zalen krijgen alle aandacht in het ontwerp. Zoals bij de verbouwde zaal van de Haarlemse Philharmonie.