Onderzoek & R&D

Luchtbellen tegen plastic soep

Terwijl Ocean Cleanup plastic afval gaat opruimen in oceanen, willen de ontwerpers van de Great Bubble Barrier voorkomen dat dit plastic überhaupt in de oceaan terechtkomt.

Getijdencentrale levert energie

Bij het European Marine Energy Centre (EMEC) in Orkney, Schotland, heeft de meest krachtige getijdencentrale ter wereld half april voor het eerst op vol vermogen elektriciteit geleverd aan het elektriciteitsnet.

UvA en Bosch werken samen

De universiteit van Amsterdam gaat nauw samenwerken met industriereus Bosch op het gebied van kunstmatige intelligentie en deep learning.

Nieuwe installatie van DSM in Delft Premium

Op 3 april opende DSM in Delft officieel zijn nieuwe biotechnologiecentrum. Het chemieconcern wil hiermee zijn onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten vergroten op het gebied van voeding, de voedingsmiddelenindustrie, diervoer, biobrandstoffen, farmaceutica, en biologische materialen.

Plantenveredeling met camera’s

Het meten van de eigenschappen van planten is in de plantenveredelingswereld vooral mensenwerk. Rijk Zwaan wil verder innoveren door te automatiseren en is met NWO-domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) een groot programma begonnen om met beeldanalysetechnieken de resistentie van gewassen tegen ziekten en plagen te meten.

Naar boven