Onderzoek & R&D

Eerste PtG-installatie van 1 MW

Gasunie en haar dochter­bedrijven EnergyStock en Gasunie New Energy plaatsen bij de aardgasbuffer bij Zuidwending (Groningen) een Power-to-Gas-installatie en circa 13.000 zonnepanelen.

Drone duikt als pelikaan

In hun zoektocht naar mogelijkheden om grote wateren zowel boven als onder water te observeren, ontwikkelen de Amerikanen een drone die naast vliegen, ook onder water kan zwemmen.

Computer leest lichaamstaal Premium

Onderzoekers van de Carnegie Mellon University (CMU) in Pittsburgh leren een computer om in real-time non-verbaal gedrag van groepen mensen op video te herkennen en te kunnen interpreteren. Het gaat zowel om gelaatsuitdrukkingen, lichaamshoudingen als de posities van handen en zelfs individuele vingers.

Dobberende eilanden

Het Wageningse onderzoeksinstituut MARIN testte vorige week, op 11 juli, in het eigen testbassin een eerste ontwerp van een drijvend eiland, opgebouwd uit driehoeken componenten.

Stille straaljager

NASA verwacht dat het in 2021 kan beginnen met proefvluchten van zijn supersonische vliegtuig QueSST (Quiet Supersonic Transport).

Fiets op maat voor Tokio 2020

De Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) ontwikkelt samen met de TU Delft en fietsleverancier KOGA een compleet nieuwe tweewieler die de Nederlandse baanwielrenners op de Olympische Spelen in Tokio in 2020 aan de felbegeerde gouden plakken moet helpen.

Wegschietende vluchtrecorder

Airbus ontwikkelt in samenwerking met het Amerikaanse L3 Technologies en het Canadese Leonardo DRS Technologies een automatische vluchtrecorder die vrijwel meteen na een crash te gebruiken is.

Naar boven