Onderzoek & R&D | Technisch Weekblad
Onderzoek & R&D

IPP’s van FOM van ‘groot belang’

vrijdag 19 juni 2015

Het IPP als instrument voor publiek-private samenwerking heeft een ‘eigen, unieke, positie binnen het innovatielandschap’ en is ‘van groot strategisch belang voor de fundamentele natuurkunde en de toepassing daarvan’.

Kennisregiokaart van Nederland Premium

vrijdag 12 juni 2015

Nederland kent vele kennisregio’s met uiteenlopende onderzoeksgebieden. De zeven grootste kennisregio’s met een technische component staan hier ingetekend, samen met enkele bedrijven en instellingen die aan de regio verbonden zijn.

Regiogebonden kennis Premium

donderdag 11 juni 2015

Nederland kent meerdere kennisregio’s op het gebied van gezondheid en life sciences. Je kunt je afvragen of de deskundigheid daardoor niet teveel verwatert om internationaal mee te kunnen, maar het bewijsmateriaal wijst in de andere richting.

Meer gemopper over innovatie

maandag 8 juni 2015

‘The world of innovation is breathtaking. Yet I find myself being grumpy. And grumpier.’ Met deze woorden prijst Costas Papaikonomou zijn binnenkort te verschijnen tweede boek, Second thoughts from a grumpy innovator, aan.

Europees onderzoeksgeld naar kunstmatige celdeling

donderdag 4 juni 2015

  • 2e ERC Advanced Grant
  • € 2,5 miljoen voor 5 jaar

Bionanowetenschapper Cees Dekker van de TU Delft heeft voor de tweede keer een ERC Advanced Grant ontvangen van de European Research Council, voor zijn onderzoek naar kunstmatige celdeling. Hij krijgt € 2,5 miljoen voor een vijfjarig onderzoeksproject dat de eerste aanzet moet leveren voor het ‘bottom up’ bouwen van kunstmatige cellen.