Onderzoek & R&D

Bruggenbouwer met robuuste eigen mening Premium

woensdag 30 september 2015

Afgelopen week benoemde de CERN Council de Nederlandse deeltjesfysicus prof.dr. Sijbrand de Jong als nieuwe voorzitter. ‘I will be handing it on to a sure pair of hands’, zei de huidige president, Agnieszka Zalewska, over De Jong in een persbericht.

Alles komt samen in de digitale fabriek Premium

woensdag 2 december 2015

Na de mechanisering, de elektrificering en de automatisering is het nu tijd voor de vierde industriële revolutie, of Industrie 4.0, zoals het buzzwoord luidt: de digitalisering van de fabriek. In Nederland nemen composietbouwer Airborne en Siemens het voortouw met het Digital Factory FieldLab in Ypenburg, dat op 1 december door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag werd geopend.

Patenten in de VS: over trollen en Tesla Premium

donderdag 10 december 2015

Trollen remmen de innovatie in Amerika. Dat is de conclusie van James Bessen, patentrecht-expert aan Boston University. et gevolg is dat het aantal rechtszaken over patenten in de VS steeds verder toeneemt. Dat het ook anders kan, bewijst Tesla.

Wetsus laveert tussen bedrijf en universiteit Premium

donderdag 10 december 2015

Wetsus doet onderzoek in opdracht van bedrijven die ‘lid’ zijn en laat dat in huis uitvoeren door hoogleraren en promovendi. Vaak komen daar doorbraakinnovaties uit voort die men graag wil patenteren. ‘Het octrooibeleid van Wetsus heeft als voorbeeld gediend voor het IP-beleid van topsectoren.’