Onderzoek & R&D | Technisch Weekblad
Onderzoek & R&D

Marco de Baar nieuwe directeur DIFFER

donderdag 28 mei 2020

Marco de Baar, hoogleraar en groepsleider bij Plasma Fusion Operation and Control, wordt de nieuwe directeur van NWO-instituut DIFFER op de TU/e-campus. Medio 2020 volgt hij Richard van de Sanden op, die deels aan DIFFER verbonden blijft als groepsleider in het thema Solar Fuels. Van de Sanden wordt de wetenschappelijk directeur van het nieuwe TU/e-instituut EIRES (Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems).

Equipment & Prototype Center gaat weer open

maandag 25 mei 2020

Het Equipment & Prototype Center (EPC), gehuisvest op de begane grond van TU/e-gebouw Matrix, gaat dinsdag 2 juni weer open. De voorbereidingen om de werkplekken coronaveilig te maken, vinden deze week plaats. Volgens directeur Wim Peters wordt rekening gehouden met de urgentie van een opdracht en kunnen promovendi zelf een verzoek indienen om voorrang te krijgen.

R&D in Nederland bereikt nieuw hoogtepunt

vrijdag 22 mei 2020

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de R&D-uitgaven leken te stagneren, ziet het merendeel van de bedrijven de Nederlandse R&D-uitgaven juist stijgen in het afgelopen jaar. Dit blijkt uit de nieuwste R&D Top 30 Bedrijven en R&D Top 10 Kennis- en onderzoeksinstellingen, die TW zoals ieder jaar publiceert. Ook bij de tien kennis- en onderzoeksinstellingen, die hebben deelgenomen aan ons onderzoek, is het budget toegenomen in vergelijking met het jaar daarvoor.

Slimme knikkers en altijd groene verkeerslichten

dinsdag 19 mei 2020

Razendsnel medicijnrollen produceren met VMI’s Indivion

Een verpakkingsmachine die drie keer nauwkeuriger is en tot vijf keer sneller medicijnrollen kan produceren, in vergelijking met de tot nu toe beschikbare systemen. Dat is de Indivion van VMI Group, waarvan het bedrijf midden 2019 het eerste exemplaar leverde aan Zweden.