Onderzoek & R&D | Technisch Weekblad
Onderzoek & R&D

ERC Starting Grant voor Dominik Krug

vrijdag 4 september 2020

UT-onderzoeker Dominik Krug, werkzaam bij de vakgroep Physics of Fluids, is winnaar van een ERC Starting Grant. Met de beurs à 1,5 miljoen euro start hij onderzoek naar botsingen tussen belletjes en deeltjes in turbulente omgevingen.

Kabinet vindt budget Europese wetenschap wel genoeg

maandag 31 augustus 2020

Het kabinet is niet van plan zich in te zetten voor een hoger Europees onderzoeksbudget. Dat blijkt uit antwoorden van minister Ingrid van Engelshoven op Kamervragen van GroenLinks. Collegevoorzitter Robert-Jan Smits van de TU/e pleitte voor de zomervakantie nog voor het in stand houden van het budget dat voor de coronacrisis was begroot voor het nieuwe programma Horizon Europe.

Doe mee aan het TW-lezersonderzoek

maandag 24 augustus 2020

De redactie van TW hoort graag uw mening over haar artikelen, om zo de website en de Technisch-Weekblad-krant te verbeteren. TW start daarom deze maand met een lezersonderzoek voor TW.nl en/of de papieren krant.

De hyperspectrale toekomst

vrijdag 21 augustus 2020

Waar het menselijk oog en een gewone camera maar drie kleuren zien, ziet de hyperspectrale camera er honderden. Het is een opkomend veld dat talloze mogelijkheden biedt. Wat zien deze camera’s, wat kun je ermee en hoe wordt het toegepast?

Ongeleide projectielen in de Formule 1

vrijdag 21 augustus 2020

In deze rubriek staat TW stil bij opmerkelijke feiten, die een verrassende blik werpen op de lopende actualiteit. Deze keer viel ons op dat een Formule 1 bolide in de jaren '80 een vermogen van 1.400 pk had. En met de regels van toen zou je anno 2020 een motor met duizenden pk’s kunnen bouwen.

Vliegende-zonnebotenrace op het Ketelmeer

woensdag 19 augustus 2020

Vier zonneboten vlogen over het water van het Ketelmeer in Flevoland tijdens een vriendschappelijke wedstrijd die op maandag 17 augustus plaatsvond. Deze competitie werd door het TU Delft Solar Boat Team georganiseerd omdat het wereldkampioenschap zonneboten in Monaco door corona werd afgelast.