Robotica & AI

In 2020 met de handen van het stuur Premium

woensdag 29 april 2015

Nederland wordt een proeftuin voor autonoom rijden. Ook buitenlandse fabrikanten gaan hun zelfrijdende auto’s de komende jaren hier testen. Maar hoe bepaal je of een systeem écht veilig is? ‘Een van de grootste problemen is hoe we de mens weer veilig in de loop krijgen.’

Universiteit als festivalterrein

dinsdag 19 mei 2015

Op 31 mei wordt de campus van de TU/e omgedoopt tot festivalterrein. De Eindhovense universiteit organiseert die middag, als onderdeel van de Dutch Technology Week (zie TW19/20), de

Aandoenlijke robot

dinsdag 2 juni 2015

De NWO-KNAW Eurekaprijzen voor Wetenschapscommunicatie 2015, volgende week vrijdag uitgereikt tijdens het evenement Bessensap, gaan dit jaar naar de documentaire Ik ben Alice en De Universiteit van Nederland.

Robotdetacheerder Smart Robotics Premium

vrijdag 30 oktober 2015

Een uitzendbureau voor robots. Zo profileert de startup Smart Robotics zichzelf. Het bedrijf, op 1 mei van dit jaar officieel gestart door Heico Sandee en Mark Menting, ontwikkelt software voor modulaire robots, die het verhuurt.

Frankenstein in de 21e eeuw

woensdag 28 oktober 2015

Steeds slimmer wordende robots, 3d-printers, mini-drones, het zijn allemaal prachtige uitvindingen. Maar lopen we niet het risico om een 21e-eeuws monster van Frankenstein te creëren?

Alles komt samen in de digitale fabriek Premium

woensdag 2 december 2015

Na de mechanisering, de elektrificering en de automatisering is het nu tijd voor de vierde industriële revolutie, of Industrie 4.0, zoals het buzzwoord luidt: de digitalisering van de fabriek. In Nederland nemen composietbouwer Airborne en Siemens het voortouw met het Digital Factory FieldLab in Ypenburg, dat op 1 december door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag werd geopend.