Robotica & AI | Technisch Weekblad
Robotica & AI

Toren in Dubai moet draaien op wind

dinsdag 27 mei 2008

De hoogste toren ter wereld is nog niet af, of er ligt al een nieuw prestigieus bouwproject op tafel in Dubai, en wel in de vorm van een toren met afzonderlijk van elkaar roterende verdiepingen.

Prothese met gevoel

maandag 26 mei 2008

Wetenschappers van de Hongaarse Semmelweis Universiteit hebben een prothese ontwikkeld die informatie over onder meer gewicht en warmte van een voorwerp aan de hersenen kan doorgeven en reageert op hersengolven. Daardoor kan de drager ‘voelen’ en reageren alsof het een echt ledemaat is.

Kegelzetter ontvangt hoofdprijs op vakbeurs

dinsdag 18 maart 2008

Op de vakbeurs ESEF, afgelopen week in Utrecht, regende het prijzen. De automatische kegelzetter van metaalbedrijf Viber Metaal kreeg de hoofdprijs met een speciale constructie om vanuit een vrachtwagen volautomatisch een weg af te zetten met kegels.

Waterstofkart Formula Zero haalt 110 km/h

zondag 16 maart 2008

Studenten van de TU Delft bouwen voor de internationale racecompetitie Formula Zero een waterstofkart met de nodige foefjes. Voor het snellere bochtenwerk zijn de wielen links en rechts met verschillende snelheden aan te drijven en de remenergie is te gebruiken voor een snelheidboost.