Technostarters | Technisch Weekblad
Technostarters

Startups vormen de motor van iedere hightech economie. Wat drijft de ondernemers die zich in zo’n avontuur storten? 

 

3d-geprinte braces

donderdag 12 juli 2018

Met een team van industrieel ontwerpers, programmeurs en orthopedisch technologen werkt Manometric aan een digitale standaard voor braceproductie. In het najaar van 2018 start een pilot bij het Reinier de Graaf Gasthuis waar het bedrijf de nieuwe producten zal valideren en testen met patiënten.

Rijden op plastic Premium

donderdag 14 juni 2018

Bin 2 Barrel zal als eerste bedrijf in Nederland, wellicht zelfs in Europa en de hele wereld, niet-recyclebaar plastic afval omzetten in diesel en chemicaliën om weer nieuwe kunststoffen mee te maken. De startup is momenteel bezig met de bouw van een eerste fabriek in Amsterdam die volledig zonder subsidieloos zal draaien.

Mobiele inspectierobots

woensdag 30 mei 2018

ExRobotics richt zich op de ontwikkeling en serieproductie van mobiele robotica voor omgevingen met potentieel explosiegevaar, zoals in de olie en gasindustrie. Het bedrijf uit Breda startte begin vorig jaar met de ontwikkeling van het eerste product: de inspectierobot ExR-1.

Routeplanner voor elektrisch rijden Premium

donderdag 17 mei 2018

In juni 2017 lanceerde het Amsterdamse Chargetrip een intelligente routeplanner voor elektrische auto’s in Noorwegen. Binnen twee maanden gebruikten ongeveer 40.000 Noorse automobilisten de applicatie die het overschakelen naar elektrisch rijden vergemakkelijkt.

Anodes van puur silicium Premium

donderdag 3 mei 2018

LeydenJar Technologies maakt pure silicium anodes voor gebruik in lithium-ion (Li-ion) batterijcellen, die de huidige grafieten anodes vervangen. Ze hebben een veel hogere capaciteit, waardoor de energiedichtheid van de batterij tot 50 % toeneemt.

Succesvol 3i-Event

woensdag 18 april 2018

Interessante sprekers, interactieve sessies en goede netwerkmogelijkheden maakten van het eerste 3i-Event over ideas, Intellectual Property & Innovation tot een succesvol geheel.

Veilige inspecties vanuit de lucht

woensdag 21 maart 2018

Er vallen ieder jaar nog onnodig dodelijke slachtoffers door het werken op grote hoogte. Hoogwerkers die bijvoorbeeld inspecties moeten uitvoeren, begeven zich altijd in een risicovolle werkomgeving.