Tips | Technisch Weekblad
Tips

Podcast Ik Weet Je Wachtwoord

woensdag 15 december 2021

Daniël Verlaan is een van best ingevoerde IT-journalisten. Zo onthulde hij onlangs dat door fraude bij een GGD-locatie op Schiphol tienduizenden valse QR-codes in omloop kwamen. Hij zorgde voor hilariteit in het tv-programma Jinek door in de uitzending de wachtwoorden van Eva Jinek te achterhalen. En eerder lukte het hem in te loggen op een online vergaderingvan de Europese ministers van Defensie.

Wat zag Hubble op je verjaardag?

donderdag 18 november 2021

Al ruim 30 jaar draait ruimtetelescoop Hubble als een kunstmaan om de aarde. Al die tijd observeert Hubble – 24 uur per dag, zeven dagen per week – het heelal. Op enkele reparatie-pauzes na. Dat levert elke dag opnieuw prachtige plaatjes op.

Tip: Hemelverschijnselen in Dag & Nacht

donderdag 5 augustus 2021

Wetenschapsjournalist Govert Schilling schrijft niet alleen voor dit magazine, hij heeft met meteoroloog Helga van Leur ook het boek Dag & Nacht geschreven. Schilling en Van Leur beschrijven hierin kort en bondig wat aan de hemel te zien is. De titel is passend, want in Dag & Nacht komen zowel de meteorologie als de astronomie aan bod.

Werk mee met onderzoek naar blauwalg

vrijdag 16 juli 2021

Blauwalg beperkt zich niet tot de officiële zwemwaterlocaties of andere wateren die goed in de gaten worden gehouden. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben daarom een app ontwikkeld waarin iedereen blauwalg kan melden.