Tips | Technisch Weekblad
Tips

Tip: Klimaat-verkiezingsdebat

donderdag 4 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Delftse Studium Generale, in samenwerking met GreenTU en de Studentenraad van de TU Delft, het Climate Action Verkiezingsdebat 2021, met studenten en vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen.

Tip: Industry 4.0 in de hoogste versnelling

donderdag 4 februari 2021

Volgens Yann Ménière, hoofdeconoom van het Europees Octrooibureau (EOB, of EPO), bieden octrooien het beste inzicht in de ontwikkeling van de vierde industriële revolutie: een fusie van het internet of things (IoT) met AI.

Tip: Boeiend verkiezingsdebat over energie

donderdag 4 februari 2021

‘Het gebeurt niet iedere 4 jaar dat er kandidaten met veel kennis over energie in de Tweede Kamer gaan komen,’ zegt Erik Klooster van de petrochemische koepel VNPI bij de opening van een boeiend en inhoudelijk goed verkiezingsdebat over energie van VNPI en VNCI.

Tip: Kaartspel voor technologisch burgerschap

donderdag 4 februari 2021

Met welke technologie stap jij de toekomst in? Dat is de vraag die centraal staat bij het kaartspel TechTwijfels. Het kaartspel is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is bedoeld om mensen te laten nadenken en discussiëren over de nieuwste technologieën, zoals virtual reality, kunstmatige intelligentie en big data.

Tip: Stuur je kinderen de ruimte in

woensdag 27 januari 2021

Het steeds langer durende thuisonderwijs valt veel ouders zwaar. Docenten doen hun best, maar digitaal lesgeven is niet eenvoudig. Weet je zelf even niet meer hoe je je kinderen kunt vermaken en toch kan zorgen dat ze ook nog wat leren? Kijk dan eens op de Space for Kids website van de European Space Agency (ESA).

Tip: Intelligente weddenschap over wereldwijde klimaatemissie

woensdag 27 januari 2021

Het is werkelijk een plezier om twee interessante denkers hardop te horen twijfelen. In de podcast Resources Radio van de denktank ‘Resources for the Future’ leggen klimaatwetenschapper Ken Caldeira en Ted Nordhaus (oprichter van het Breakthrough Institute en auteur van ‘An Ecomodernist Manifesto’. Beide heren waren op Twitter voor $2000 een weddenschap aangegaan over de vraag of de wereldwijde CO2-emissie vorig jaar gepiekt heeft.