Tips | Technisch Weekblad
Tips

Tip: In digitale stilte samen werken

vrijdag 1 mei 2020

Vergaderingen, pub quizzen, borrelen en zelfs sporten en muziekles heeft zich door het coronavirus verplaatst naar Zoom of andere video-communicatiediensten. En er zijn ook video-meetings om in stilte samen te zijn. Dat klinkt vreemd, maar in stilte werken, schrijven of lezen terwijl anderen hetzelfde doen, kan helpen om je beter te focussen.

Op afstand vergaderen: Hoe pak je dat aan?

maandag 16 maart 2020

Nu een groot deel van het land verplicht thuiswerkt, zal er veel gebruik gemaakt worden van (video-)conferencing. Sommigen, zoals onderzoekers met internationale teams, zijn hier al lang aan gewend. Maar dat geldt niet voor iedereen. Hoe pak je het video-vergaderen aan? Welke diensten kun je gebruiken? En wat zijn de etiquette?

Tip: Modellen volgen en voorspellen coronavirus

maandag 9 maart 2020

Op de open source website Nextstrain delen wetenschappers voortdurend de nieuwste genetische profielen van het coronavirus. Een boeiende animatie op de site laat op basis daarvan zien hoe het virus evolueert en welke lijnen zich verspreiden. Zo blijkt bijvoorbeeld ruim een kwart van de februari-infecties in Italië, Mexico, Finland te herleiden tot één geïsoleerd corona-geval in München in december, waarvan men dacht dat het succesvol ingedamd was.