Ingenieurs aan het werk | Technisch Weekblad
Ingenieurs aan het werk

Vanuit Nederland patiënten in Sierra Leone helpen

vrijdag 10 juni 2022

Een oproep op Facebook bracht Merel van der Stelt in Sierra Leone. Daar zag ze de mogelijkheden om met een 3D-printer protheses op maat te maken – beter, ze daar te laten maken door lokaal personeel. Mede dankzij de Albert Schweitzer Prijs van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds komt dat doel steeds dichterbij.

GBM Works ontwikkelt stille methode voor plaatsen windturbines

dinsdag 10 mei 2022

Als een grote offshore contractor, energiemaatschappijen en andere betrokken partijen interesse hebben in jouw oplossing voor het plaatsen van funderingen voor windturbines, dan weet je dat je iets goed in handen hebt. GBM Works werkt daardoor vol vertrouwen verder aan de eerste full scale proef volgend jaar zomer.

Femto Engineering: 25 jaar oud, klaar voor nog weer 25 jaar

donderdag 7 april 2022

Femto Engineering, dit jaar precies 25 jaar oud, schuift met zijn diensten steeds meer naar voren in het ontwikkelproces van bedrijven. Het Delftse ingenieursbureau kan voor er maar een pennenstreek op papier staat aangeven wat de randvoorwaarden en impact van een bepaald ontwerp zal zijn. “Het heeft veel toegevoegde waarde als je dat een klant kunt aanbieden, al voordat er iemand in de werkplaats aan de slag is.”

Méér vrouwen in de bouw verdient meer aandacht

donderdag 24 maart 2022

In gesprek met Anja Vijselaar. Zij is directeur bij vakgroep Energie WSP en is in november vorig jaar gekozen tot Bouwvrouw 2021 in een door Cobouw georganiseerde verkiezing. Dit vanwege haar verbindend en vernieuwend denken en de inzet voor meer diversiteit, vrouwen in de bouw en innovatie. Ze pleit voor meer vrouwen in de bouw. De redactie van Technische Weekblad sprak met haar over de arbeidstekorten in de bouw, infra en engineering sector.

Alle ruimte voor wie nieuwsgierig is en wil leren

dinsdag 14 december 2021

Het familiebedrijf Van Dorp heeft een flinke groei doorgemaakt. Henk Willem van Dorp startte het als een installatiebedrijf in 1985 met tien medewerkers. Nu is Van Dorp een technisch dienstverlener en heeft het twintig vestigingen en 1400 medewerkers. Oh ja, en een groot aantal vacatures, en dat is een uitdaging.

Tygron maakt de effecten van klimaatadaptatie zichtbaar

vrijdag 12 november 2021

Misschien hebben de politici in Glasgow toch een uitweg uit de klimaatverandering gevonden. Waarschijnlijker is echter dat Nederland zich moet wapenen tegen hogere temperaturen en meer hevige regenval. Het Tygron Geodesign Platform helpt daarbij de juiste aanpak te kiezen.