Ingenieurs aan het werk | Technisch Weekblad
Ingenieurs aan het werk

Tygron maakt de effecten van klimaatadaptatie zichtbaar

vrijdag 12 november 2021

Misschien hebben de politici in Glasgow toch een uitweg uit de klimaatverandering gevonden. Waarschijnlijker is echter dat Nederland zich moet wapenen tegen hogere temperaturen en meer hevige regenval. Het Tygron Geodesign Platform helpt daarbij de juiste aanpak te kiezen.

Healix, de circulaire oplossing voor een langdradig probleem

donderdag 4 november 2021

Het werk van Marcel Alberts draait al jaren om technische vezels. Al bij DSM Dyneema, EuroFibers en FibrXL was hij verantwoordelijk voor de verkoop van High Performance Fibers. Mede door deze jarenlange ervaring en kennis van technisch textiel heeft hij een miljoeneninvestering opgehaald voor zijn nieuwe circulaire bedrijf Healix.

Camerabeveiliging vanuit Friese kelder

vrijdag 17 september 2021

Pieter Kooi werd niet de tiende generatie in het agrarische bedrijf van zijn ouders, wel de oprichter van Kooi, een onderneming gespecialiseerd in tijdelijke mobiele camerabeveiliging. Het bedrijf groeit snel, mede door de technische innovaties als broeidetectie. Zo snel dat hij een stapje opzij doet.

Gericht op Het Nieuwe Telen

donderdag 2 september 2021

De Nederlandse kassen zijn als complete fabrieken waarin op zeer efficiënte manier, met weinig water en energie, veel groenten, fruit en bloemen worden geproduceerd. Technokas is een van de bedrijven die met innovaties de glastuinbouw vooruit helpt, bijvoorbeeld met nieuwe luchtbehandelingskasten die geschikt zijn voor Het Nieuwe Telen.

Luchthavens bijna klaar voor elektrisch vliegen

donderdag 15 juli 2021

Sinds dit voorjaar vliegen de eerste twee elektrische vliegtuigen in Nederland. Vanaf thuishaven vliegveld Teuge maken de toestellen van het Sloveense Pipistrel lesvluchten tot 50 minuten mogelijk. ‘Elektrisch vliegen komt er snel aan’, zegt luchtvaartadviseur Gerben Broekema. Hij is betrokken bij het project Power Up waarmee de Nederlandse luchthavens zich klaarmaken voor het elektrische vervoer van passagiers door de lucht.