Veiligheid

Groeien door crowdfunding

vrijdag 7 juli 2017

Met honderd loyale klanten, 150 medewerkers en een verwachte omzet van € 13 miljoen in 2017 heeft ingenieursbureau ImProvia, sinds de oprichting in 2006, een enorme groei doorgemaakt. Wat is het geheim van de smid? TW zocht het uit in een interview met de oprichters.

Aanjaagmissie voor nieuwe onderzeeboten Premium

vrijdag 21 juli 2017

Net als in andere landen heeft de Nederlandse Koninklijke Marine een aanjaagfunctie voor het maritieme cluster. Door jarenlange bezuinigingen en het uitblijven van nieuwbouw­projecten is die rol echter aan het verwateren. De industrie hoopt dat naast de vervanging van mijnenjagers en fregatten een opdracht voor de bouw van nieuwe onderzeeboten daar verandering in kan brengen.

Dijken: van aarden wal naar high-tech kering

vrijdag 8 september 2017

De bijna-overstromingen van de grote rivieren in november 1993 en januari 1995 waren een wake-up call. Overheid en waterschappen realiseerden zich met een schok dat de bedreiging van het water niet alleen vanaf zee kwam maar ook vanuit het binnenland. In ijltempo werden plannen uitgerold om de kans op dergelijke calamiteiten te verkleinen. ‘Nederland heeft de juiste lijn gevolgd.’

De co-robot: bijna een collega

donderdag 16 november 2017

De huidige generatie robots op de productievloer, vaak niet meer dan een robotarm, is groot en lomp. Daar komt verandering in met de introductie van de co-robot of cobot – maar pas op voor de hype.