Veiligheid

Specialist in luchtvaartonderdelen Premium

woensdag 24 januari 2018

Het 3d-printen van titanium zijn we volop aan het onderzoeken’, vertelt Grignon van Bakel, business manager bij de Eindhovense KMWE Group. Bij KMWE hebben we de poedervariant als bekwaamheid en naar het met hoge snelheid uit titaniumdraad printen doen we onderzoek, samen met een partner. Het Eindhovense bedrijf is toeleverancier voor onder andere de luchtvaartindustrie wereldwijd, en gespecialiseerd in hoogwaardige materialen en technieken daarvoor.

Meer geluk dan wijsheid

donderdag 8 februari 2018

Als je met kernraketten werkt kan een klein foutje, dat in de meeste andere banen ongemerkt zou blijven, duizenden doden tot gevolg hebben. Zo begint een enerverende aflevering van de razend populaire podcast This American Life.

De Noord/Zuidlijn: van diepte- naar hoogtepunt  Premium

donderdag 8 februari 2018

De Maastunnel in Rotterdam was de eerste afzinktunnel in Europa en luidde een specialisme in waarmee Nederlandse tunnelbouwers tot op heden de wereldstandaard bepalen. Met de Noord/Zuidlijn, die voor een groot deel door de slappe ondergrond en langs en onder de funderingspalen van de Amsterdamse binnenstad is geboord, zetten de technici opnieuw een wereldprestatie neer.

‘Plafond 500.000 vluchten Schiphol onnodig’ Premium

donderdag 8 maart 2018

Bob Mulder is emeritus-hoogleraar Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Tijdens zijn loopbaan werkte hij aan een innovatieve technologie om vliegtuigen veiliger te maken. Volgens Mulder is het maar de vraag of Lelystad Airport werkelijk nodig is.

Verhullend boek over internetcriminaliteit

donderdag 8 maart 2018

De meest gangbare definitie van hacken is 'iets gebruiken voor een ander doel dan waar het voor ontworpen is'. Als een hacker een boek schrijft, hoeven we dus niet volledig verrast te zijn als zij vrijelijk met andermans teksten omgaat. Maar kunnen we ook iets leren van het boek?